Ministrul german al sănătății: Urmează ultimul val de infecții cu coronavirus din această iarnă

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, vede „lumina la capătul tunelului”, după cum a declarat la ZDF, comentând pandemia de coronavirus. De asemenea, apar și opinii mai optimiste. Potrivit virusologului Christian Drosten, există multe indicii că pandemia se va încheia în curând.

Câteva state federale au ridicat deja obligația de izolare

Lauterbach este ceva mai precaut. El subliniază că, în prezent, există o mare supramortalitate. Dar el prezice că, în scurt timp, această situație pandemică gravă va fi în urmă.

Cu toate acestea, el este împotriva eliminării izolării obligatorii în toată Germania. Unele landuri federale, cum ar fi Baden-Württemberg și Renania-Palatinat, au renunțat deja la această cerință.

Lauterbach susține că ar trebui să existe în continuare o obligație de a izola persoanele infectate cu coronavirus

Ministrul federal al Sănătății a menționat varianta extrem de contagioasă a coronavirusului BQ.1.1. „Numărul cazurilor de infecție începe să crească din nou”, a declarat ministrul federal al Sănătății. – Lauterbach a avertizat. El a adăugat că evoluția COVID-19 nu a devenit mai benignă și că persoanele din grupurile cu risc ridicat, cum ar fi pacienții cu cancer, trebuie să fie protejate în continuare.

Lauterbach insistă, de asemenea, că izolarea în aziluri este obligatorie. „Trebuie să protejăm oamenii, chiar și acum mor prea mulți acolo”, a susținut el.

Lauterbach: Ne confruntăm cu ultimul val de infecții din iarnă

În opinia lui Lauterbach, dacă nu ar exista obligația de izolare, ne-am confrunta cu un absenteism și mai mare al lucrătorilor. În caz contrar, oamenii ar veni la serviciu deși sunt infectați și i-ar infecta și pe alții. Astfel, ar exista un absenteism și mai mare al personalului, iar rezidenții unităților ar fi mai vulnerabili la infecții. În opinia sa, acest lucru nu se poate face.

„Ne putem imagina ridicarea restricțiilor în viitor, dar în acest moment ne confruntăm cu ultimul val de iarnă”, a declarat ministrul german al sănătății.

Casele de îngrijire sunt în continuare focare de infecții cu coronavirus

În plus, angajatorii ar face presiuni asupra personalului medical dacă instituțiile private ar decide regulile. Potrivit raportului Casei de Asigurări de Sănătate Barmer, căminele de bătrâni sunt în continuare focare de infecție.

Cu toate acestea, Lauterbach speră că situația va fi mai bună anul viitor. „În această ultimă iarnă dificilă, este important să rămânem din nou uniți”. – a subliniat acesta.

Sursa: www.zdf.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...