Rewe, Penny și Lidl, printre altele: aceste magazine din Germania vor renunța în curând la măștile obligatorii!

La 2 aprilie, Legea privind protecția împotriva infecțiilor din Germania va expira și, odată cu ea, va expira și obligația de a purta măști în magazine. Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a făcut deja apel la lanțurile de magazine pentru a menține obligativitatea purtării măștilor prin introducerea unui regulament. În ciuda acestui fapt, unele magazine au optat să nu participe. Printre acestea se numără Edeka, Rewe și Aldi. Mai jos găsiți detalii.

Lauterbach cere supermarketurilor să mențină obligația de mascare

Cea mai mare parte a legilor naționale germane privind coronavirusul vor expira la sfârșitul săptămânii viitoare – în ciuda unor critici uriașe. Acest lucru înseamnă că va fi eliminată cerința privind utilizarea măștilor în magazine, școli și regulile de acces 2G și 3G. Cu toate acestea, ministrul Sănătății, Karl Lauterbach (SPD), a făcut apel la lanțurile de magazine pentru a extinde obligația de a purta măști la domiciliu.

Important: Obligația de a purta măști se aplică în continuare în magazinele situate în regiunile cu risc ridicat. Până în prezent, printre aceste regiuni se numără Mecklenburg-Vorpommern și Hamburg.

Cu toate acestea, unele lanțuri au anunțat deja că nu se vor conforma acestui apel. Iată o prezentare generală a magazinelor în care nu va mai fi necesară utilizarea măștilor începând cu 2 aprilie:

 • MediaMarkt
 • Saturn
 • Thalia
 • Deichmann
 • Ikea
 • Globus
 • C&A
 • ECE (operator al centrelor comerciale, inclusiv Gesundbrunnen-Center din Berlin, Stadtgalerie Hameln și Olympia-Einkaufszentrum din München)
 • Douglas
 • Ernsting’s Family
 • Gerry Weber
 • Woolworths
 • Aldi
 • Lidl și Kaufland
 • Rewe și Penny
 • Edeka (din 4 aprilie)

Shopping fără mască în curând posibil și în Rewe și Penny

Atâta timp cât nu există alte reglementări oficiale, cumpărăturile la Rewe și Penny vor fi posibile și fără mască, a declarat joi un purtător de cuvânt al Rewe. Acest lucru este valabil și pentru lanțul de magazine Toom, care face de asemenea parte din grup. Purtarea măștilor a fost introdusă ca măsură de protecție în timpul pandemiei.

De asemenea, Lidl și Aldi au anunțat joi că, în curând, clienții lor nu vor mai fi nevoiți să folosească protecție pentru gură și nas. În cazul în care orientările guvernamentale „prevăd eliminarea măștilor obligatorii pentru clienți, ne vom conforma”, a anunțat grupul Schwarz, care include Lidl și Kaufland. Aldi Süd a anunțat că își rezervă dreptul de a le recomanda angajaților și clienților săi să continue să poarte măști în mod voluntar.

De luni, clienții Edeka nu mai trebuie să poarte măști

După mai multe lanțuri de magazine, și Edeka a anunțat că, începând de săptămâna viitoare, nu va mai cere clienților să poarte măști. „Nu avem cum să controlăm asta”. – O purtătoare de cuvânt a lanțului de supermarketuri a declarat pentru ziarul Deutsche Presse-Agentur. Compania recomandă în continuare purtarea voluntară a măștilor medicale atunci când se vizitează supermarketurile pentru a proteja clienții și angajații. „Din păcate, odată cu modificarea Legii privind protecția împotriva infecțiilor, legiuitorul a decis că obligația de a purta măști nu mai poate fi reglementată decât în cazuri excepționale și în puncte fierbinți speciale”, a declarat – a criticat Edeka. „Prin urmare, nu ne putem aștepta acum să continuăm să aplicăm obligația de mascare cu ajutorul legislației naționale.”

Și cum rămâne cu lanțul de supermarketuri Rewe? Potrivit Tagesspiegel, un purtător de cuvânt al grupului Rewe a explicat, ca răspuns la o întrebare, că societatea va respecta reglementările de stat relevante: „Măsurile oficiale în caz de pandemie sunt definite de către țări și municipalități – magazinele Rewe vor urma instrucțiunile emise de autorități într-un mod uniform corespunzător. Obligația de mascare impusă exclusiv de către societate este, prin urmare, exclusă pentru Rewe.

Aldi urmează, de asemenea, exemplul concurenților săi

Începând cu 2 aprilie, clienții lanțului Aldi nu vor mai fi nevoiți să poarte măști, cel puțin în statele federale care nu sunt considerate regiuni cu o incidență crescută a coronavirusului. Biroul de presă al Aldi Süd a declarat pentru FOCUS Online: „Având în vedere expirarea perioadei de tranziție la 2 aprilie, trebuie să așteptăm acum să vedem cum va arăta formularea concretă a reglementărilor privind coronavirusul în statele federale. Reglementările din cadrul acestora vor fi decisive pentru noi.”

În document se mai spune: „Acolo unde reglementările impun utilizarea măștilor ca măsură de protecție, vom introduce, desigur, această cerință legală. În cazul în care măștile nu sunt obligatorii, ne rezervăm dreptul de a recomanda angajaților și clienților să continue să poarte măști în mod voluntar.”

Multe state federale au renunțat, de asemenea, la 2G sau 3G

În viitor, majoritatea statelor federale nu vor aplica regulile 2G, 3G. Din cauza incertitudinii juridice, guvernele landurilor Bavaria, Berlin, Brandenburg, Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saxonia, Schleswig-Holstein și Baden-Württemberg au decis să nu prelungească măsurile de protecție.

Măștile obligatorii nu se ridică automat! Depinde de reglementările hotspotului

Cu toate acestea, după cum am menționat mai devreme, statele federale pot aplica aceste măsuri dacă o regiune este declarată așa-numitul hotspot. În prezent, acest lucru se aplică doar în Mecklenburg-Pomerania de Vest și Hamburg. Parlamentul din Hamburg a declarat orașul hanseatic drept un punct fierbinte al coronavirusului. Spre deosebire de landurile învecinate Saxonia Inferioară și Schleswig-Holstein și de majoritatea celorlalte landuri federale, măsurile de protecție, cum ar fi obligația de a purta măști în spațiile interioare accesibile publicului și în magazinele de vânzare cu amănuntul, vor fi menținute după sâmbăta viitoare până la sfârșitul lunii aprilie.

sursa: www.focus.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...