Spahn: „În această iarnă, toată lumea din Germania va fi vaccinată, vindecată sau moartă”

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a avertizat în legătură cu o variantă foarte contagioasă a coronavirusului delta. Politicianul nu s-a menajat când a declarat că „până la sfârșitul acestei ierni, toată lumea din Germania va fi vaccinată, vindecată sau moartă”. El a adăugat că imunitatea este întotdeauna obținută – fie prin supraviețuirea unei infecții, fie prin intermediul unui vaccin.

Cuvintele lui Spahn au fost întâmpinate cu multe critici. Vicepreședintele FDP, Wolfgang Kubicki (69 de ani), a declarat că aceștia „nu fac decât să sperie și să semene panică”. Politicianul a adăugat că „niciunul dintre conceptele sale de combatere a coronavirusului nu a funcționat. Nu ajută doar să exercite presiune, nu va ajunge la nimeni cu ea”.

Spahn despre limitele de aprovizionare cu vaccinuri Biontech

Spahn a comentat, de asemenea, limitele de aprovizionare pentru vaccinurile Biontech. Astfel, ministrul sănătății a subliniat că Moderna și Biontech sunt două vaccinuri foarte bune. Cu toate acestea, a spus el, cererea pentru Biontech a crescut foarte puternic în ultimele săptămâni – campania de vaccinare a luat din nou amploare, în special din cauza cererii ridicate de vaccinuri de rapel.

„Moderna este un vaccin bun, sigur și foarte eficient”, a declarat luni, la Berlin, politicianul CDU. Vaccinul de la Biontech este un Mercedes, iar cel de la Moderna este un Rolls-Royce, a comparat Spahn. În același timp, el a subliniat că multe vaccinări de rapel vor continua să fie efectuate cu vaccinul Biontech, care este preferat de mulți cetățeni.

50 de milioane de doze de vaccinuri până la sfârșitul anului

Aproximativ două-trei milioane de doze de vaccin Biontech pe săptămână vor fi disponibile începând de săptămâna viitoare. Tot ceea ce este furnizat și în stoc va fi livrat, a spus Spahn.

Ministrul german al sănătății a adăugat că până la sfârșitul anului vor fi disponibile în total până la 50 de milioane de doze de vaccin. El a deplâns stresul cu care se vor confrunta acum lucrătorii umanitari de pe teren. De asemenea, acesta și-a reiterat apelul la vaccinare.

sursa: www.zdf.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Decizia guvernului german: Interzicerea vânzării de petarde și a adunărilor în noaptea de Revelion

Anul acesta, în Germania, Revelionul va fi (din nou) fără petarde! Guvernul federal și cel de stat au căzut...

Söder vrea vaccinarea obligatorie a copiilor începând cu vârsta de 12 ani

Premierul bavarez Markus Söder (54 de ani, CSU) i-a înfuriat pe pediatrii germani cu această cerere. Miercuri, Söder a...

Germania: posibilitatea de a obține concediu medical după o consultație telefonică, prelungită până la sfârșitul lunii martie

În noul an, în Germania va fi posibil să se obțină concediu medical pentru o răceală ușoară după o...

Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de...