Gata cu închisoarea pentru cei nevaccinați în Austria. Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului începând cu luna februarie

Austria este prima țară din Europa care va introduce vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului începând cu luna februarie. Chiar înainte ca acest lucru să se întâmple, închiderea pentru persoanele nevaccinate va înceta, în ciuda creșterii ratelor de infecție.

Austria nu va prelungi închiderea pentru cei nevaccinați

Blocajul pentru persoanele nevaccinate, care era în vigoare în Austria de săptămâni întregi, se va încheia luni. După cum a declarat cancelarul Karl Nehammer înainte de ședința de guvern, în ciuda numărului tot mai mare de noi infecții, situația din spitale este stabilă și nu există o amenințare iminentă de supraîncărcare a unităților de terapie intensivă. Potrivit ministrului Sănătății, Wolfgang Mückstein, măsura a funcționat de Crăciun și de Anul Nou, dar acum echipa de experți constituită pentru a lupta împotriva pandemiei nu consideră că este recomandabil să continue să o folosească.

Începând cu 15 noiembrie, persoanele nevaccinate din Austria nu au putut ieși din casele lor decât pentru câteva motive, de exemplu pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărături esențiale. De facto, însă, nu se vor schimba prea multe pentru cei nevaccinați, deoarece respectarea a fost de fapt necontrolată și, în plus, restricțiile sunt încă în vigoare.

Vârful valului de infecții cu varianta Omicron în Austria, așteptat în aproximativ 14 zile

De exemplu, în unitățile de alimentație publică, în magazine și la evenimente este încă necesară prezentarea unui certificat care să ateste vaccinarea sau starea de recuperare. În prezent, mai puțin de 200 de paturi sunt ocupate în unitățile de terapie intensivă din întreaga țară. Cu toate acestea, numărul de noi infecții a crescut recent pentru prima dată la peste 30.000 de cazuri pe zi.

Ministrul sănătății se așteaptă ca numărul de teste pozitive la coronavirus să crească la 40.000 pe zi în următoarele două săptămâni. Potrivit acestuia, vârful valului de infecții cu varianta Omicron va avea loc în aproximativ 14 zile. Pentru a combate pandemia și pentru a se pregăti pentru noi valuri de infecție, Austria va deveni prima țară din Europa care va introduce vaccinarea universală începând cu luna februarie. Planul guvernului a primit săptămâna trecută un sprijin larg din partea parlamentarilor. Chiar și majoritatea opoziției a votat în favoarea vaccinării obligatorii pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. De la jumătatea lunii martie, persoanele nevaccinate se vor confrunta cu amenzi pentru nerespectarea acestei reguli.

Sursa: www.n-tv.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...