Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat parțial dreptul de custodie. Părinții au depus o plângere împotriva acestei decizii. Acum, cazul a ajuns la Curtea Regională Superioară.

După o perioadă de închidere a școlilor și de învățare la distanță în timpul pandemiei, cei trei copii, cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, au încetat să mai meargă la școală, a raportat Curtea Regională Superioară din Oldenburg. Tribunalul districtual din Osnabrück i-a privat apoi pe părinți de o parte din drepturile de custodie – în special de dreptul de a decide în materie de școlarizare. Acest lucru înseamnă că biroul pentru tineret (în germană Jugendamt) poate decide că copiii trebuie să meargă la școală. Părinții au făcut apel la această decizie. Tribunalul regional superior a emis o ordonanță provizorie care confirmă provizoriu hotărârea. Se așteaptă ca acest caz să fie audiat după Paște.

Părinții se pare că nu au încredere în sistemul școlar

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a instanței, copiii participaseră deja la lecții online într-o măsură limitată. La redeschiderea școlii, fiul cel mare nu a vrut să poarte o mască și a preferat să își urmărească interesele acasă. Frații mai mici s-au alăturat apoi. O purtătoare de cuvânt a tribunalului a explicat că este puțin probabil ca membrii familiei să se numere printre așa-numiții „Corona-Leugner”, persoane care neagă existența virusului și a pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, părinții copiilor au fost de părere că cunoștințele școlare erau în mare parte inutile, a precizat purtătoarea de cuvânt. Mama a declarat că și-a pierdut încrederea în sistem.

Curtea vede o amenințare la adresa bunăstării copiilor

Potrivit Înaltei Curți Naționale, faptul că copiii nu frecventează școala reprezintă o amenințare la adresa bunăstării lor. Potrivit instanței, părinții trebuie să se asigure că este respectată prezența obligatorie la școală. Prin urmare, instanța a respins cererea părinților de suspendare a ordinului Tribunalului districtual din Osnabrück înainte de audierea de la instanța regională superioară. Aceasta a constatat că existau motive pentru ca decizia de retragere parțială a custodiei părinților asupra copiilor să rămână în vigoare.

Sursa: NDR

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Câștig uriaș la loteria Eurojackpot – un bilet în valoare de aproape 74 de milioane de euro a fost cumpărat în Bavaria!

Jackpotul Eurojackpot a fost spart! În urma extragerii de marți, un jackpot uriaș ar putea ajunge la un câștigător...