Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii s-au prezentat la un depozit din Groß Kreutz, în districtul Potsdam-Mittelmark. La fața locului au găsit 1.200 de kilograme de cocaină – în lăzi de banane.

Aceasta este cea mai mare cantitate de cocaină detectată vreodată în Brandenburg

Aceasta nu este prima descoperire de acest fel la acest angrosist de fructe! La sfârșitul lunii august 2022, acolo fuseseră deja descoperite 660 de kilograme de cocaină, cu o valoare de piață estimată la 50 de milioane de euro.

Cea mai recentă descoperire din districtul Potsdam-Mittelmark este cea mai mare cantitate de cocaină detectată vreodată în landul Brandenburg, a declarat Mario Heinemann, purtător de cuvânt al poliției din Brandenburg, într-un interviu acordat marți ziarului B.Z..

Prin comparație, cea mai mare descoperire din Berlin a fost făcută în 2013, când 140 de kilograme de droguri – de asemenea în lăzi de banane – au fost descoperite într-un supermarket.

Se suspectează că drogurile din America de Sud au ajuns din greșeală într-o locație din districtul Potsdam-Mittelmark

În timpul unei percheziții în halele unui depozit din Groß Kreutz, polițiștii au dat peste cocaină ascunsă în mai multe cutii de banane.

Un camion a livrat marți după-amiază marfa. Ofițerii încă stabilesc cu exactitate de unde a venit și în ce port a fost încărcat. Șaizeci de ofițeri s-au aflat în incinta angrosistului până târziu în noapte.

Se suspectează acum că drogurile din America de Sud au fost aduse din greșeală într-o locație din districtul Potsdam-Mittelmark. Aceasta nu ar fi prima „eroare logistică” a contrabandiștilor. Anchetatorii au mai vorbit despre o greșeală în luna august, când, de asemenea, au fost găsite droguri printre bunurile importate.

„Combaterea traficului de droguri dure va rămâne, prin urmare, o prioritate în lupta împotriva crimei organizate din Brandenburg”, a declarat – a declarat Dirk Volkland, șeful poliției de investigații criminale din Brandenburg.

Sursa: Bild

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...

Câștig uriaș la loteria Eurojackpot – un bilet în valoare de aproape 74 de milioane de euro a fost cumpărat în Bavaria!

Jackpotul Eurojackpot a fost spart! În urma extragerii de marți, un jackpot uriaș ar putea ajunge la un câștigător...