Decizia tribunalului din Berlin: aproape nouă ani de închisoare pentru fraudă cu testul COVID-19. Condamnații au fraudat aproape 10 milioane de euro!

Acesta este cel mai mare caz penal din Berlin de până acum în legătură cu suspiciuni de fraudă în ceea ce privește facturarea testelor rapide de antigen (Bürgertests). Un tribunal din Berlin l-a condamnat pe fostul operator al centrelor de testare COVID-19 la o pedeapsă totală de opt ani și nouă luni de închisoare pentru fraudă.

Pentru testele de coronavirus presupus a fi fost efectuate, Kemal C., în vârstă de 47 de ani, a facturat asociația berlineză a medicilor de asigurări de sănătate și a încasat astfel beneficii necuvenite în valoare de aproximativ 9,7 milioane de euro, a informat luni Tribunalul Landului Berlin, justificându-și decizia. Acuzatul a vrut „să adune cât mai mulți bani posibil”, a precizat – a declarat judecătorul care a prezidat ședința.

Întreaga schemă frauduloasă a durat din mai până în octombrie 2021

Sora bărbatului condamnat la închisoare, care era și ea inculpată, a primit o pedeapsă cu suspendare de un an și nouă luni de închisoare pentru complicitate la infracțiune. Instanța a dispus, de asemenea, confiscarea banilor extorcați.

Potrivit camerei penale, în primăvara anului 2021, Kemal C. a înregistrat 18 dintre magazinele sale ca centre de testare COVID-19. Cu toate acestea, testele pe care le-a facturat fie nu au fost efectuate deloc, fie nu au fost în cantitatea declarată. În acest fel, bărbatul de 47 de ani a fraudat aproape zece milioane de euro. Potrivit rechizitoriului, C. a trimis 6,6 milioane de euro în Turcia. Întreaga procedură frauduloasă a durat din mai până în octombrie 2021.

Verdictul nu este încă definitiv

În timpul înregistrării centrelor de testare și al facturării, Kemal C. a folosit date personale străine și parțial false. Sora sa, în vârstă de 45 de ani, i-a furnizat, de asemenea, inculpatului datele și numerele de cont bancar. În acest mod, ea a obținut aproximativ 2,4 milioane de euro.

Parchetul a solicitat o pedeapsă de zece ani și trei luni de închisoare pentru bărbat. Apărarea a solicitat o pedeapsă maximă de șapte ani de închisoare. Sentința nu este încă definitivă.

Sursa: Der Spiegel

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...