Germania: Miniștrii transporturilor contestă finanțarea pentru biletul de 9 euro

Guvernul federal vrea să compenseze inflația ridicată cu un bilet de transport public ieftin. Dar, recent, a existat o dispută cu privire la cine va fi responsabil pentru această întreprindere. Apărătorii consumatorilor ar dori cel mai mult să amâne proiectul.

Avem nevoie de mai mulți bani de la guvern

La Bremen, miniștrii transporturilor din landuri și guvernul federal negociază în legătură cu biletul lunar de 9 euro și cu finanțarea acestuia. Statele federale vor mai mulți bani de la guvern.

Până în prezent, guvernul federal a promis să acorde landurilor 2,5 miliarde de euro din cauza pierderilor de venituri cauzate de introducerea biletului low-cost și 1,2 miliarde de euro pentru pierderile legate de coronavirus.

Cu toate acestea, statele doresc ca guvernul federal să mărească în mod semnificativ finanțarea pentru regionalizare – aceștia sunt banii pe care guvernul federal îi pune la dispoziția statelor în fiecare an pentru a finanța serviciile locale de transport feroviar de călători.

Biletul lunar de nouă euro, programat de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii august, înseamnă că există riscul unor pierderi mari. Pentru doar nouă euro pe lună, cetățenii vor putea călători în toată țara cu mijloacele de transport locale și regionale. Există, de asemenea, îngrijorare în rândul reprezentanților angajaților Deutsche Bahn. Regiunile de vacanță, pe de altă parte, sunt îngrijorate de valul de turiști cărora nu vor putea face față.

Se recomandă o perioadă mai târzie pentru introducerea biletului low-cost

În schimb, Asociația Federală a Centrelor de Consumatori (vzbv) ar dori ca tichetul să fie introdus la un alt moment. „Ar fi fatal” dacă biletul ieftin ar înceta în octombrie, iar începerea embargoului ar duce în același timp la creșterea prețurilor, a declarat miercuri expertul în mobilitate Marion Jungbluth, ținând cont de boicotul planificat de UE împotriva petrolului din Rusia. În cazul în care prețurile cresc ca urmare a acestei situații, guvernul federal trebuie să fie capabil să ia contramăsuri eficiente.

Scopul campaniei de reduceri a guvernului federal este de a încuraja oamenii să călătorească mai ieftin cu autobuzul și trenul – și astfel să compenseze creșterea bruscă a prețurilor de consum. În special benzina și motorina s-au scumpit foarte mult în ultimele luni. În acest sens, este planificată și o reducere la carburanți – potrivit vzbv, și acest proiect ar trebui amânat până la sfârșitul anului din cauza planurilor de boicot. În același timp, guvernul federal trebuie să monitorizeze în mod critic schimbările de preț la stațiile de benzină și să intervină în cazul în care companiile petroliere și rafinăriile ar dori să se îmbogățească în timpul crizei.

Miniștrii transporturilor din guvernul federal și din guvernele landurilor, inclusiv ministrul federal al transporturilor Volker Wissing (FDP) și senatorul pentru transporturi din Bremen, Maike Schaefer (Verzi), în calitate de președinte al Conferinței miniștrilor transporturilor, doresc să prezinte rezultatele deliberărilor lor în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc joi după-amiază.

Sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...