Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută despre revoltele provocate de tineri de origine marocană în Belgia și Olanda. În urma victoriei echipei naționale a Marocului împotriva Belgiei, duminică, au avut loc revolte în mai multe orașe din această țară. Tulburările din capitala belgiană Bruxelles au fost deosebit de violente.

Ce se află în spatele revoltelor? Este o amenințare și în Germania?

Renumitul cercetător în domeniul migrației Ruud Koopmans (61 de ani, Universitatea Humboldt din Berlin) explică fără echivoc motivul revoltelor: ura pură față de Occident!

Koopmans a declarat pentru BILD că revoltele sunt „parte a unui fenomen mai larg care poate fi observat în rândul persoanelor din țările musulmane din Europa”: „Mulți dintre ei au crescut într-o cultură a urii față de Occident.

Acești oameni sunt „influențați de propaganda anti-occidentală din moschei sau răspândită de politicieni și mass-media din țările lor arabe de origine și, prin urmare, văd Occidentul ca pe un dușman al islamului care vrea să distrugă tot ce este musulman și să îi asuprească pe musulmani”. – spune Koopmans. „Mulți tineri migranți dezvoltă astfel o ură față de Occident și îl văd ca pe o imagine a inamicului.”

Acești oameni „se văd adesea ca victime ale luptei globale împotriva islamului”. Ca dovadă a acestei viziuni asupra lumii, „acești tineri văd, de exemplu, că țările occidentale sprijină Israelul”.

Koopmans: „Atunci când o țară precum Marocul câștigă împotriva unei echipe occidentale la fotbal, această ură se manifestă prin revolte. Cu toate acestea, Koopmans avertizează că nu trebuie să supraestimeze revoltele. Ele fac parte, de asemenea, din violența normală a fotbalului” – și acest lucru a existat întotdeauna.

Expert: Sunt posibile revolte și în Germania!

Belgia are o comunitate marocană numeroasă, care este foarte divizată: „O parte este bine integrată, o altă parte aproape deloc. Revoltele din Bruxelles stau mărturie în acest sens. Mulți tineri de origine marocană nu se identifică deloc cu țara în care trăiesc: participanții la revolte au smuls steaguri belgiene de la balcoane și au atacat ofițeri de poliție. Acest lucru arată o ură profundă față de stat. În schimb, o parte bine integrată a comunității marocane este șocată de revolte. Mulți oameni s-au distanțat online”.

Koopmans este convins: „Revolte comparabile ar fi posibile și în Germania. Pentru că și în această țară, unii migranți „simt ură față de țara în care trăiesc și se simt victime, de exemplu în marea comunitate turcă”. În plus, președintele turc Erdogan continuă să alimenteze în discursurile sale „povestea musulmanilor oprimați”.

sursa: bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...