Germania: Familiile vor primi o subvenție de 2.000 de euro pentru ajutorul domestic

Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a anunțat un sprijin financiar pentru familiile care angajează ajutoare casnice. În același timp, un sistem de vouchere este pentru a preveni munca ilegală.

Subvenție pentru angajarea de ajutoare domestice legale

Viitorul guvern german dorește să acorde o ușurare familiilor prin introducerea de vouchere pentru ajutoarele domestice. „Introducem un sistem de ajutor domestic pentru familii. Statul va acorda familiilor o subvenție sub formă de vouchere pentru ca acestea să-și poată permite un ajutor juridic în gospodărie”, a declarat Hubertus Heil (SPD), ministrul federal al muncii din Germania, pentru cotidianul Bild am Sonntag.

Ca un prim pas, familiile cu copii, familiile monoparentale și cele care îngrijesc rude vor primi un bonus anual de până la 2.000 de euro. „Cu acești bani își vor putea permite să angajeze o menajeră”, a declarat Heil, care are mari șanse să continue să conducă Ministerul Muncii în noul guvern federal.

Guvernul vrea să facă viața de zi cu zi mai ușoară pentru familii

Cu acești bani, guvernul de coaliție dorește să facă viața de zi cu zi mai ușoară pentru familii. În special părinții copiilor mici sau rudele care au grijă de copii au nevoie de ajutor pentru curățenia casei, îngrijirea copiilor sau asistență medicală. Potrivit lui Heil, persoanele cu venituri normale nu își permit adesea să angajeze un angajat obișnuit, asigurat social, pentru acest ajutor: „Unii cetățeni recurg la munca la negru, mulți încearcă să se descurce singuri în viața de zi cu zi, cu munca și familia. Vom schimba asta!”

Conform modelului Heil, statul și familia împart costul ajutorului domestic: „40 la sută vor fi acoperite de subvenție, iar 60 la sută de către cetățenii înșiși”. Facturarea urmează să fie reglementată prin intermediul unei aplicații prin care companiile certificate își pot oferi serviciile. Familia comandă apoi un serviciu, cum ar fi curățenia săptămânală, introduce un cod de voucher trimis de stat și automat trebuie să plătească doar 60%; compania decontează voucherul cu autoritatea competentă.

Sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Ultima publicare

Germania va crește salariul minim la 12 euro/oră în cursul acestui an!

Milioane de lucrători cu venituri mici din Germania vor câștiga mai mulți bani în acest an. Guvernul federal a...

Virologii germani de top se îndoiesc de sensul introducerii vaccinării obligatorii din cauza Omicron

Vaccinurile protejează împotriva bolilor grave. De aceea, mulți politicieni germani, în primul rând cancelarul, doresc vaccinarea obligatorie. Unii -...

Pediatrii din Germania susțin ridicarea carantinei pentru copiii care frecventează școlile și centrele de îngrijire de zi

Potrivit medicilor germani, varianta Omikron a coronavirusului nu este, în general, periculoasă pentru copii. Aceștia susțin că măștile, ventilația...

Urmează un scurt atac de iarnă în Germania!

Temperaturile scad în Germania, iar joi sunt așteptate ninsori și ninsori cu precipitații în mai multe zone ale țării.La...