Germania: Familiile vor primi o subvenție de 2.000 de euro pentru ajutorul domestic

Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a anunțat un sprijin financiar pentru familiile care angajează ajutoare casnice. În același timp, un sistem de vouchere este pentru a preveni munca ilegală.

Subvenție pentru angajarea de ajutoare domestice legale

Viitorul guvern german dorește să acorde o ușurare familiilor prin introducerea de vouchere pentru ajutoarele domestice. „Introducem un sistem de ajutor domestic pentru familii. Statul va acorda familiilor o subvenție sub formă de vouchere pentru ca acestea să-și poată permite un ajutor juridic în gospodărie”, a declarat Hubertus Heil (SPD), ministrul federal al muncii din Germania, pentru cotidianul Bild am Sonntag.

Ca un prim pas, familiile cu copii, familiile monoparentale și cele care îngrijesc rude vor primi un bonus anual de până la 2.000 de euro. „Cu acești bani își vor putea permite să angajeze o menajeră”, a declarat Heil, care are mari șanse să continue să conducă Ministerul Muncii în noul guvern federal.

Guvernul vrea să facă viața de zi cu zi mai ușoară pentru familii

Cu acești bani, guvernul de coaliție dorește să facă viața de zi cu zi mai ușoară pentru familii. În special părinții copiilor mici sau rudele care au grijă de copii au nevoie de ajutor pentru curățenia casei, îngrijirea copiilor sau asistență medicală. Potrivit lui Heil, persoanele cu venituri normale nu își permit adesea să angajeze un angajat obișnuit, asigurat social, pentru acest ajutor: „Unii cetățeni recurg la munca la negru, mulți încearcă să se descurce singuri în viața de zi cu zi, cu munca și familia. Vom schimba asta!”

Conform modelului Heil, statul și familia împart costul ajutorului domestic: „40 la sută vor fi acoperite de subvenție, iar 60 la sută de către cetățenii înșiși”. Facturarea urmează să fie reglementată prin intermediul unei aplicații prin care companiile certificate își pot oferi serviciile. Familia comandă apoi un serviciu, cum ar fi curățenia săptămânală, introduce un cod de voucher trimis de stat și automat trebuie să plătească doar 60%; compania decontează voucherul cu autoritatea competentă.

Sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...