14 euro pentru 30 de minute – să zbori este mai ieftin decât să parchezi în Leipzig

În iulie 2021, orașul Leipzig a majorat drastic taxele de parcare. De exemplu, o jumătate de oră în centrul orașului costă acum 1,50 euro în loc de 1 euro. Dar acest lucru nu este nimic în comparație cu planurile Aeroportului Leipzig/Halle: începând de anul viitor, un loc de parcare pe termen scurt de 30 de minute în fața sălii de sosiri (Terminalul B) va costa 14 euro! În acest moment, trebuie să plătiți doar 3 euro.

Gratuit doar primele zece minute

La aeroport, totul fusese pregătit de săptămâni întregi. Intrarea în spațiul „Kiss & Ride” a fost prevăzută cu o barieră. Camerele de ultimă generație înregistrează apoi numărul de înmatriculare al tuturor celor care trec prin barieră.

Odată ce numărul de înmatriculare este înregistrat, trebuie fie să vă grăbiți, fie să plătiți o mulțime de bani. Primele zece minute sunt încă gratuite. Dacă este vorba de 15 minute, va trebui să plătiți 7 euro, 30 de minute 14 euro, iar o oră va costa deja 28 de euro.

Prin comparație, dacă zburați cu Ryanair de la Leipzig la Londra pe 5 decembrie, de exemplu, veți plăti 12,99 euro pentru cel mai ieftin bilet – cu un euro mai puțin decât pentru o jumătate de oră de parcare la terminal!

De ce explodează prețurile parcărilor?

Aeroportul explică faptul că vrea să facă ordine în zona din fața terminalului. În plus, „taxele vor fi la fel de mari ca pe toate celelalte aeroporturi. Dacă nu doriți să plătiți atât de mult, puteți folosi parcarea P1 sau parcarea cu etaj. 30 de minute acolo costă doar 2, respectiv 5 euro. De acolo nu mai este mult de mers pe jos.

Noile tarife scumpe și alternativele mai ieftine sunt comunicate și prin noi panouri la intrarea în aeroport. Noul sistem de tarifare din fața terminalului urmează să fie introdus în ianuarie. Data exactă nu a fost încă anunțată.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...