Guvernul german intenționează să înăsprească restricțiile din septembrie!

În timp ce alte țări își relaxează restricțiile (de exemplu, Danemarca) sau le elimină complet (cum ar fi Marea Britanie), guvernul federal german plănuiește noi restricții severe!

Ministerul Federal al Sănătății a trimis marți către landurile federale planul de restricții pentru toamnă și iarnă. „După toate probabilitățile, un blocaj la fel de drastic ca cel din al doilea și al treilea val nu va mai fi necesar”, se poate citi în documentul la care a avut acces redacția cotidianului german BILD.

Acest lucru înseamnă că este posibilă o închidere ușoară, care, potrivit documentului, este chiar planificată.

Guvernul german vrea să înăsprească restricțiile din septembrie

Guvernul german vrea să înăsprească restricțiile pentru milioane de cetățeni de la începutul/mijlocul lunii septembrie, indiferent de boală. Pe întreg teritoriul Germaniei, vizitele la restaurante, hoteluri, petreceri private și coafor vor fi posibile doar pentru persoanele care au un certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare.

Statele federale vor trebui să își înăsprească reglementările

Acest lucru înseamnă că landurile federale în care în prezent este posibil să mergi la restaurante fără un test ar trebui să înăsprească reglementările (de exemplu, Baden-Württemberg, Bavaria, Bremen, Hessa, Mecklenburg-Vorpommern, Saxonia Inferioară, Turingia, Saxonia).

Pentru cei nevaccinați (în prezent sunt 32 de milioane în Germania), situația poate fi și mai dificilă: în anumite condiții, nu mai pot ajunge nicăieri!

Chiar și cu un rezultat negativ al testului. Guvernul german dorește ca, peste o anumită rată de morbiditate și de ocupare a spitalelor, cetățenii nevaccinați să nu aibă voie să meargă la restaurant, de exemplu (se arată în document: „Ausschluss von der Teilnahme nicht geimpfter Personen an Veranstaltungen und in der Gastronomie”, ceea ce înseamnă „excluderea persoanelor nevaccinate de la participarea la evenimente și de la catering”).

Așa-numita regulă „3G”, care permite persoanelor vaccinate, vindecate și depistate să participe la viața socială, va deveni o regulă „2G”. Acest lucru înseamnă că doar persoanele vaccinate și vindecate vor avea acces la acest program – persoanele nevaccinate vor fi excluse, chiar dacă au fost testate.

Obligația de a purta o mască va rămâne până în primăvara anului 2022

Până în primăvara anului 2022, obligația de a purta o mască în mijloacele de transport în comun și în comerțul cu amănuntul se va aplica tuturor cetățenilor, „inclusiv persoanelor vaccinate și vindecate”.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului "venit al cetățenilor"...

Recensământul 2022 în Germania: iată cum să recunoști dacă ai de-a face cu un conațional adevărat

În general, ar trebui să fiți precaut atunci când aveți de-a face cu străinii care vă bat brusc la...

O confruntare politică pe tema biletului de 9 euro. Vot în Bundesrat vineri

Lucrările pregătitoare au fost în mare parte finalizate. Pre-vânzările la unele companii de transport urmează să înceapă săptămâna viitoare;...

Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu...