Cont bancar gratuit în Germania – comparator de conturi germane!

Majoritatea băncilor germane se întrec în promoții pentru a atrage cât mai mulți clienți. Înainte de a decide să deschizi un cont bancar în Germania, merită să analizezi ofertele băncilor și să o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine așteptărilor și nevoilor tale. Mai jos vei găsi un comparator pentru băncile germane. După alegerea uneia dintre ele, puteți accesa site-ul băncii pentru a deschide un cont online.

Cont gratuit în Germania: Instrucțiuni pas cu pas

Mai jos puteți compara ofertele bancare din Germania, dacă sunteți angajat în baza unui contract de muncă sau beneficiați de ajutor social (Girokontorechner) sau aveți propria firmă (Geschäftskontorechner).

Mai jos vei găsi ofertele actuale ale băncilor germane, în care deschiderea și administrarea contului sunt gratuite! În acest caz, este vorba de așa-numitele „bănci direkt”, care spre deosebire de băncile mari, precum Sparkasse sau Deutsche Bank, nu au propriile sucursale. Poți citi mai multe despre ele mai jos.

O scurtă explicație a utilizării următoarelor comparatoare:

  • Complează câmpul „Zahlungseingang/Monat” cu transferurile lunare în contul tău
  • Apoi alege dacă dorești un card pentru bancomat (EC-Karte) sau credit (Kreditkarte)
  • În câmpul „Durschnittliches Guthaben”, introdu soldul mediu estimat al contului în perioada selectată (de ex. 30 de zile)
  • Ultimul câmp este „Durchschnittliches Minus”, unde trebuie să introduci valoarea medie a soldului negativ din contul tău (dacă nu este cazul, las-o necompletată)
  • Câmpul „Kosten gesamt” conține informații despre costurile anuale pentru administrarea contului

După completarea datelor de mai sus, calculatorul va afișa cele mai bune oferte de conturi bancare germane. În plus, fii atent la bonusurile de deschidere a contului pe care unele bănci le plătesc. De exemplu, ING plătește 75 de euro pentru deschiderea unui cont până la 31/05/2019, dacă după activarea acestuia, în termen de patru luni de la această data, va exista un transfer în cont în valoare de min. 1000 de euro. Transferul trebuie să aibă loc în două luni consecutive. În plus, mai jos vei găsi răspunsuri la multe întrebări importante! Merită să le citești.

Când ai o firmă în Germania, poți utiliza un cont bancar standard (vezi comparația de mai jos). Cu toate acestea, multe bănci oferă conturi speciale pentru firme. Totuși acestea sunt adesea mai scumpe decât conturile bancare standard. În schimb, băncile oferă un serviciu special, iar acest tip de cont nu prezintă riscul de a fi închis de bancă în caz de abuz. Merită să comparăm ambele tipuri de conturi și astfel să decidem care dintre ele este mai avantajos.

Vă invităm să comparați ofertele băncilor germane:

Cont bancar gratuit în Germania
Cont bancar firma
Cont bancar gratuit în Germania
Cont bancar firma

Un cont bancar în Germania cu domiciliu în România?

Nu trebuie să fii înregistrat aici pentru a deschide un cont bancar în Germania. În multe bănci este posibil să deschizi un cont dacă locuiești în România sau în alte țări ale Uniunii Europene. În acest caz însă, trebuie să ai cetățenia germană! În plus, trebuie să confirmi înregistrarea domiciliului. Aceasta poate fi făcută de exemplu de către un avocat, un notar, o companie de asigurări, o ambasadă sau administrația financiară din România. Confirmarea domiciliului trebuie atașată la cererea de deschidere a unui cont împreună cu o copie a cărții de identitate. În plus, trebuie să precizezi pe scurt motivul (în limba germană) pentru care vrei să deschizi un cont în Germania (de exemplu, vizite frecvente în Germania, încasarea de beneficia sociale în Germania etc.). Desigur, acest lucru nu este necesar, dar îți poate crește șansele ca cererea să îțo fie evaluată pozitiv.

Cum să deschizi un cont bancar în Germania? Așa funcționează verificarea!

În analiza noastră, comparăm așa-numitele ”bănci direkt”. Spre deosebire de băncile mari, băncile “direkt”, cum ar fi DKB de exemplu, nu au propriile sucursale bancare. Prin urmare, folosesc procesul de verificare care se numește Post-Ident. Pentru a folosi această metodă în verificarea identității:

  • Completează formularul online pentru deschiderea unui cont bancar în Germania și tipărește-l
  • Formularul tipărit trebuie semnat în locurile special marcat și dus la oficiul poștal (Deutsche Post) pentru a confirma identitatea
  • Formularul va fi trimis băncii alese care va suporta și costurile. Tot ce îți rămâne de facut este să ai răbdare. Deschiderea unui cont durează până la două săptămâni.

Alternativ, identitatea îți poate fi confirmată printr-un apel video cu consultantul băncii alese. Pentru aceasta ai nevoie de o cameră web. După finalizarea cu succes a procesului, noul cont bancar din Germania va fi activat.

Dacă te interesează un cont la Postbank, atunci ți-am pregătit instrucțiuni detaliate pas cu pas care explică cum să deschizi un cont bancar în această instituție financiară, împreună cu formularele traduse: Cum să deschizi rapid un cont bancar în Germania la Postbank?

Care sunt avantajele de a avea un cont într-un bancă “direkt” comparativ cu concurenții mari, precum Deutsche Bank sau Sparkasse?

Băncile “direkt” germane (de ex. ING, DKB, N26) garantează administrarea gratuită a contului, fără nicio condiție! Băncile mari, precum Postbank, percep o taxă de administrare. În cazul Postbank, sunt scutite de această taxă persoanele care au intrări periodice lunare în cont în valoare de min. 3000 de euro. În plus, băncile “direkt” oferă cărți de credit gratuite cu care puteți retrage bani gratuit de la bancomatele purtând sigla „VISA” în toată Uniunea Europeană! Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că, în unele bancomate, vom putea retrage doar o anumită sumă de bani, cum ar fi 500 de euro. În acest fel, băncile mari, precum Sparkasse de exemplu, încearcă să se apere de concurență.

Cât mă va costa transferul într-un cont bancar din România?

Fiecare transfer SEPA (adică transfer realizat între băncile Uniunii Europene) efectuat cu ajutorul serviciilor bancare online Postbank este complet gratuit. Pentru a face acest lucru, avem nevoie doar de numărul în format IBAN (care începe pentru băncile românești cu RO). În cazul transferului către un cont în RON, rețineți că banca românească va converti transferul la cursul de schimb actual.

Cum se confirmă tranzacțiile în serviciile bancare online?

Băncile germane oferă de obicei mai multe metode pentru confirmarea tranzacțiilor – liste pe hârtie cu coduri TAN, coduri trimise prin SMS sau o aplicație specială pentru smartphone (numită „Push Tan”). Opțiunea poate fi selectată după deschiderea contului în setările contului. Dacă doriți să utilizați opțiunea SMS, trebuie să aveți un telefon într-o rețea de telefonie germană.

Toate băncile prezentate îmi oferă opțiunea de a depune numerar în contul meu?

Băncile N26 și ING-DiBa nu au o rețea de sucursale proprii, prin urmare nu există posibilitatea directă de a depune numerar în cont fără comision. Clienții pot efectua o depunere în numerar la sucursala unei altei bănci, dar trebuie să plătească comisionul perceput de către aceasta. Ca alternativă, Bank N26 permite depunerea de numerar (fără comision până la 100 EUR pe lună, peste 100 EUR la 1,5% comision) în 7000 de puncte de vânzare din toată Germania. ING-DiBa acoperă costurile de depunere a numerarului pentru clienții săi îm sucursalele ReiseBank AG, însă doar pentru plăți de peste 1.000 EUR.

Dacă dorești să depui numerar fără comisioane, te sfătuim să deschizi un cont la comdirect sau Norisbank, care permit clienților să efectueze depuneri fără comisioane la sucursalele germane ale Commerzbank sau Deutsche Bank.

Vreau să obțin o carte de credit gratuită în Germania, dar nu vreau să deschid un cont nou.

Am scris un articol separat despre cum să obții o carte de credit în Germania:

Carte de credit gratuită în Germania

Băncile germane le oferă conturi de economii?

ING DiBa îți oferă posibilitatea de a deschide un depozit suplimentar gratuit de zi, adică așa-numitul Tagesgeld. Poți deschide Tagesgeld cu ajutorul serviciilor bancare online după activarea contului bancar.

Există vreo capcană în ofertele gratuite pentru conturile germane de la N26 și ING-DiBA?

Deși pare greu de crezut, ofertele ING-DiBa și N26 nu au nicio capcană – conturile bancare la aceste instituții financiare sunt absolut gratuite! În acest fel, băncile ”direkt” încearcă concureze cu marile bănci comerciale și băncile Sparkasse, care au o rețea extinsă de sucursale în toată Germania. Merită să știți că băncile “direkt” au deja 13 milioane de clienți mulțumiți și sunt așadar o alternativă excelentă la băncile mari precum Sparkasse sau Deutsche Bank.

Dacă ești interesat să obții un credit în Germania, nu uitați să citiți instrucțiunile noastre pas cu pas:

Cum să obții un credit în Germania?

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...