Așa cumperi cel mai ieftin bilet de tren în Germania: Totul despre Super-Sparpreis, Bahncard și biletele regionale!

Persoanele care folosesc deseori căile ferate germane, pot conta pe reduceri considerabile. Merită să afli care sunt regulile promoției Deutsche Bahn pentru a plăti mai puțin în viitor atunci când călătorești cu trenul în Germania.

Cu ceva vreme în urmă, Deutsch Bahn a introdus un nou tip de bilet: “Super-Sparpreis”. Compania a răspuns în acest fel politicii agresive a companiilor low-cost de transport aerian și cu autocarul. De aceea, clienții căilor gerate germane pot călători în toată Germania pentru doar 19,90 euro. Deținătorii Bahncard (poate fi BahnCard 25 sau 50) pot economisi chiar mai mult și pot cumpăra un bilet cu o reducere de până la 50%! În plus, Deutsche Bahn oferă bilete regionale ieftine. Mai jos vei găsi toate informațiile!

Tariful Super-Sparpreis: de la 19,90 euro pentru o călătorie cu trenul în toată Germania

 • Cum să cumperi un bilet cu tarif Super-Sparpreis?

  Biletele cu tarif Super-Sparpreis pot fi achiziționate de la casa de bilete din gara sau de la automatul de bilete, însă cele mai avantajoase bilete sunt cel mai ușor de găsit prin motorul de căutare Deutsche Bahn, adică “Sparpreisfinder”. Acesta este disponibil online pe pagina Deutsche Bahn (aici) sau în aplicație (aici). Trebuie să specifici de unde și până unde vrei să mergi și când. Vor fi afișate toate legăturile posibile, începând cu cele mai ieftine.

  Pentru a plăti cel mai mic preț, căutarea trebuie făcută cu suficient de mult timp înainte. Deutsche Bahn oferă întotdeauna bilete mai ieftine cu trei luni înainte de călătorie. Atunci este cea mai mare ofertă de bilete ieftine. Cu cât vei amâna mai mult cumpărarea biletului, cu atât acesta va fi mai scump – dar nu mai mult de 119 euro. La clasa I, biletele ieftine încep de la 39 euro.

  Să presupunem că la începutul lunii septembrie trebuie să mergem de la Düsseldorf la Berlin. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, pentru 1 septembrie (sâmbătă) putem alege o călătorie pentru 19,90 euro. În acest caz, trebuie să fim dispuși să plecăm la 18:52 și să ajungem abia la 23:09. Dacă am vrea să ajungem mai devreme, trebuie să plătim între 48 și 54 euro.

  Acest lucru e cauzat de numărul limitat de bilete ieftine pe care  Deutsche Bahn le pune la dispoziție. În general sunt disponibile pe toate rutele, dar în zile și la ore mai puțin populare. Mai ales între orele 7 și 9 sau de sărbători sunt foarte greu de obținut. Sunt cel mai ușor de găsit atunci când călătorești în timpul săptămânii și în afara orelor aglomerate.

 • Care este diferența dintre tarifele “Flexpreis”, “Sparpreis” și “Super-Sparpreis”?

  Trebuie reținut că în cazul “Super-Sparpreis” suntem obligați să călătorim cu trenul menționat pe bilet. Aceasta înseamnă că în ziua călătoriei putem folosi doar legăturile menționate pe bilet. Dacă pierdem trenul, nu ne putem urca în altul. Doar persoanele care au cumpărat un bilet conform tarifului “Flexpreis” pot folosi și alte trenuri.

  O excepție se aplică atunci când Deutsche Bahn este responsabilă pentru întârziere sau legătura a fost complet anulată. În acest caz putem călători cu alte trenuri.

  În plus, biletele din categoria “Super-Sparpreis” nu pot fi anulate. Acest lucru este posibil doar pentru tarifele “Sparpreis” și “Flexpreis”.

  Un alt dezavantaj al celui mai ieftin bilet este lipsa posibilității de a folosi mijloacele de transport în comun din localitatea de destinație și cea de plecare. Această posibilitate există doar în cazul “City-Ticket”, care din august 2018 este inclus în toate tarifele, în afara celui ieftin, adică “Super-Sparpreis”.

 • Bilete și mai ieftine cu tariful Super-Sparpreis pentru posesorii BahnCard

  Dacă ai cumpărat un bilet prin intermediul motorului de căutat ocazii, poți obține o reducere suplimentară de 25% sau 50%, dacă deții BahnCard 25 sau BahnCard 50, adică cardul de fidelitate oferite de DeutschBahn. În acest scop, trebuie să combini prețul de ocazie cu BahnCard 25 și vei plăti doar 21,75 euro, în cazul unui bilet de 29 euro. Mai multe despre BahnCard în continuare.

 • BahnCard: reduceri de bilete pentru posesorii cardului de fidelitate

 • Ce trebuie știut despre BahnCard?

  Deținerea unui card de fidelitate Deutsch Bahn precum BahnCard 25, BahnCard 50 sau BahnCard 100 îți permite să economisești mulți bani – indiferent dacă faci naveta (la serviciu sau la școală), călătorești ocazional sau împreună cu familia. Totul depinde de cât de des și de departe călătorești pe căile ferate germane. Mai jos explicăm cui se potrivește fiecare tip de card.

  ATENȚIE! Înainte de a alege unul dintre cardurile BahnCard, le poți testa la un preț mai mic (17,90 euro pentru BahnCard 25 de probă). Cardurile BahnCard promoționale se pot comanda pe această pagină: BahnCard de probă.

 • Bahncard 25: potrivit celor care călătoresc ocazional cu trenul și familiilor

  Bahncard 25 este potrivit, în primul rând, celor care călătoresc ocazional cu trenul și familiilor. După cum o spune și numele, cu cardul BahnCard 25 primești o reducere de 25% pentru biletele Deutsche Bahn. Prețul abonamentului anual este de 55,70 euro sau 112 euro, în funcție de clasa aleasă I sau a II-a. Prima opțiune, adică BahnCard 25 pentru clasa a II-a, este avantajoasă dacă pe cheltuiești mai ult de 248 euro anual pe biletele de tren. În cazul clasei I – dacă plătești mai mult de 500 euro anual. Trebuie subliniat faptul că datorită BahnCard 25 obții nu doar o reducere de 25%, și îl poți folosi și împreună cu alte reduceri de bilete. În plus, primești reduceri pentru anumite rute din Europa, precum și la numeroși parteneri, de exemplu: Autozug, Call a Bike, City Night Line sau Sixt și Europcar.

  În afara reducerilor de preț, un alt avantaj este că, deținând BahnCard 25, alături de tine poate călători gratuit un copil cu vârsta între 6 și 14 ani – acesta trebuie însă menționat pe bilet.

  BahnCard 25 pe scurt:

  • 25% la fiecare bilet Deutsche Bahn
  • Costuri: 62 euro sau 125 euro anual
  • Achiziționarea BahnCard 25 este avantajoasă dacă plătești anual 248 euro sau 500 euro (În cazul clasei I)
  • Îl poți folosi împreună cu prețurile speciale DB
  • Reduceri pentru anumite rute din toată Europa
  • Posibilitatea de a călători gratuit împreună cu un copil cu vârsta între 6 și 14 ani.

  Cardul BahnCard 25 poate fi comandat pe internet: Bahncard 25.

 • BahnCard 50: călătorii regulate – pentru cheltuieli cu biletele mai mari de 510 euro anual

  Cu cardul BahnCard 50 primești 50% reducere față de prețurile normale. Costul BahnCard 50 pentru clasa a II-a este de 229 euro anual și 463 euro anual pentru clasa I. Dacă cheltuiești mai mult de 510 euro anual, atunci merită să cumperi abonamentul de clasa a II-a, iar peste 1030 euro anual – BahnCard 50 pentru clasa I. Acum poți folosi BahnCard 50 împreună cu prețurile promoționale Deutsche Bahn. Pe teritoriul Germaniei primești 25% reducere la prețurile speciale pentru rutele lungi. În cazul InterCity-Express (ICE) și Intercity (IC) sau Eurocity (EC), poți deci să economisești suplimentar.

  BahnCard 50 pe scurt:

  • 50% reducere la fiecare bilet Deutsche Bahn
  • Costuri: 229 euro sau 463 euro anual
  • Îl poți folosi împreună cu prețurile speciale Deutsche Bahn
  • Este avantajos dacă plătești anual cel puțin 510 euro pentru călătoriile cu DB sau 1030 euro în cazul clasei I

  BahnCard 50 poate fi comandat pe internet: : BahnCard 50.

 • BahnCard 100: pentru persoanele care călătoresc des pe rutele lungi

  Pentru persoanele care călătoresc des pe rutele lungi, este avantajos cardul BahnCard 100. Deținătorii BahnCard 100 pot călătorii în Germania pe tot parcursul anului, oriunde vor și mai ales când și cât de des vor – și asta cu o reducere de 100%, fără să trebuiască deci să cumpere vreun bilet suplimentar. BahnCard 100 este avantajos în cazul clasei a II-a dacă se cheltuie anual 4090 euro pentru călătoriile cu DB, adică 399 euro pe lună sau 6890 euro anual (639 euro lunar) pentru clasa I.

  BahnCard 100 pe scurt:

  • Călătorii gratuite pe teritoriul Germaniei când și cât de des vrei
  • Costuri: 3.952 euro pentru clasa a II-a și 6.685 euro anual pentru clasa I.
 • Quer-durchs-Land-Ticket (bilet „În toată țara”)

 • Ce trebuie știut despre Quer-durchs-Land-Ticket?

  Quer-durchs-Land-Ticket este un bilet pe care îl poți folosi de luni până duminică în toată Germania. Este valabil:

  • în ziua lucrătoare aleasă între 09:00 și 03:00 dimineața în ziua următoare
  • în weekenduri și de sărbători de la miezul nopții până la 03:00 dimineața în ziua următoare

  În ziua aleasă pentru care cumperi biletul, poți să călătorești cu trenul cât vrei.

 • În ce trenuri poți folosi biletul Quer-durchs-Land-Ticket?

  Quer-durchs-Land-Ticket se poate folosi în toate trenurile regionale (RB, IRE, RE) și S-Bahn (nu doar Deutsche Bahn, ci și ale altor operatori feroviari participanți). De aceea nu trebuie să planifici în avans cu ce tren vei călători exact. E important de menționat că biletul este valabil doar la clasa a doua. Îl poți cumpăra cu 3 luni în avans.

  Quer-durchs-Land-Ticket poate fi folosit și ca bilet de călătorie în grup (poți lua cu tine maximum 4 persoane însoțitoare) – în plus, nu toți pasagerii trebuie să înceapă călătoria din același loc. Însoțitorii tăi se pot urca în tren la orice stație de pe traseul tău. Însă numărul de însoțitori și numele lor trebuie stabilite în momentul cumpărării biletului. Persoanele care te însoțesc nu pot fi schimbate ulterior.

 • Cât costă biletul Quer-durchs-Land-Ticket?

  Cu un bilet Quer-durchs-Land-Ticket pentru una sau două persoane, poți luat cu tine oricâți copii sub 15 ani vrei – cu condiția să fie copiii sau nepoții tăi. Dacă ești însă însoțit de copii care au între 6 și 14 ani și nu sunt copiii sau nepoții tăi – atunci aceștia sunt considerați călători adulți. Copiii până la 5 ani călătoresc în general gratuit (indiferent dacă sunt copiii sau nepoții tăi). În cazul câinilor: câinii mici călătoresc gratuit împreună cu tine dacă se află într-o cușcă de transport, iar câinii mari sunt considerați călători adulți.

  Costul acestui bilet este de 44 de euro pentru 1 persoană, iar pentru fiecare persoană suplimentară se plătesc 8 euro în plus, adică: 52 de euro/2 călători, 60 de euro/3 călători, 68 de euro/4 călători, 76 de euro/5 călători. Aceastea sunt prețurile pentru biletele achiziționate de la automatele Deutsche Bahn sau online: Quer-durchs-Land-Ticket. În punctele de vânzare ale Deutsche Bahn cumperi biletele cu 2 euro mai scumpe, dar primești recomandări individuale.

  Numărul de călătoriPrețPrețul de persoană
  1 persoană44 €44 €
  2 persoane52 €26 €
  3 persoane60 €20 €
  4 persoane68 €17 €
  5 persoane76 €15,20 €
 • Länder–Tickets (bilete regionale valabile doar într-un land)

 • Ce trebuie să știi despre biletul Länder–Tickets?

  Cumpărând biletul „Länder–Ticket”, poți călători mai ieftin în landul în care biletul e valabil – de la 23 de euro (mai jos linkuri cu bilete din diverse landuri).

  Poți folosi acest bilet de luni până duminică. Este valabil în zilele lucrătoare de la 09:00 la 03:00 dimineața în ziua următoare. În weekenduri și de sărbători de la miezul nopții până la 03:00 dimineața în ziua următoare. Poți călători cât vrei în ziua respectivă.

 • În ce trenuri poți folosi biletul Länder-Ticket?

  Länder-Ticket se poate folosi în trenurile regionale (RB, RE) și S-Bahn (nu doar Deutsche Bahn, ci și ale altor operatori feroviari participanți). Poți alege și tramvaie, autobuze și metroul din Germania. E important de menționat că în cazul trenurilor poți călători atât la clasa a II-a, cât și la clasa I (pentru o diferență de preț). De exemplu în cazul Bayern-Ticket plătești 26 de euro pentru o persoană la clasa a II-a și 38,50 euro la clasa I. La fel ca Quer-durchs-Land-Ticket , biletul Länder-Ticket se poate folosi ca bilet pentru un grup de persoane (poți lua cu tine maximum 4 persoane însoțitoare).

  Bine de știut: Länder-Ticket se folosește teoretic pentru călătoria pe teritoriul unui singur land, dar deseori poate fi folosit în regiunile vecine. De exemplu cu Saarland-Ticket poți călători în Saarland și Rheinland-Pfalz, iar în cazul Sachsen-Ticket în Sachsen, Thüringen și Sachsen-Anhalt.

 • Cât costă biletele Länder-Ticket?

  Prețurile Länder-Ticket variază în funcție de landul ales. De exemplu, în Renania de Nord-Westfalia biletul se numește „SchönerTagTicket NRW” și costă 31 de euro pentru o persoană și 46 de euro pentru un bilet de grup (maxim 5 persoane) – la clasa a II-a. Biletul Brandenburg-Berlin costă 33 de euro pentru un bilet de grup de până la 5 persoane la clasa a II-a și 56 de euro la clasa I.

  La fel ca în cazul Quer-durchs-Land-Ticket și Schönes-Wochenende-Ticket, prețurile sunt valabile pentru cumpărarea online (scutești 2 euro). Poți cumpăra biletul cu 3 luni în avans.

  În majoritatea cazurilor, copiii și nepoții de până la 15 ani călătoresc gratuit.

 • De unde să cumperi Länder-Ticket?
 • Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

  Echipa noastră editorială recomandă

  Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

  Ales pentru tine

  17,980FaniÎmi place

  Ultima publicare

  Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

  Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

  Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

  Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

  Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

  Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

  Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

  Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...