Cum să călătoriți 5 persoane în toată Germania pentru doar 76 de euro ? Iată biletele speciale Deutsche Bahn!

Deutsche Bahn, adică căile ferate germane, e cunoscută pentru faptul că nu e printre cele mai ieftine. Cu toate acestea, oferta sa include și bilete foarte avantajoase, datorită cărora poți călători în întreaga țară la un preț relativ mic! Mai jos vei afla mai multe despre biletele regionale oferite de căile ferate germane.

Quer-durchs-Land-Ticket (biletul „În toată țara”)

Quer-durchs-Land-Ticket este un bilet pe care îl poți folosi de luni până duminică în toată Germania. Este valabil:

  • în ziua lucrătoare aleasă între 09:00 și 03:00 dimineața în ziua următoare
  • în weekenduri și de sărbători de la miezul nopții până la 03:00 dimineața în ziua următoare

În ziua aleasă pentru care cumperi biletul, poți să călătorești cu trenul cât vrei.

În ce trenuri poți folosi biletul Quer-durchs-Land-Ticket?

Quer-durchs-Land-Ticket se poate folosi în toate trenurile regionale (RB, IRE, RE) și S-Bahn (nu doar Deutsche Bahn, ci și ale altor operatori feroviari participanți). De aceea nu trebuie să planifici în avans cu ce tren vei călători exact. E important de menționat că biletul este valabil doar la clasa a doua. Îl poți cumpăra cu 3 luni în avans.

Quer-durchs-Land-Ticket poate fi folosit și ca bilet de călătorie în grup (poți lua cu tine maximum 4 persoane însoțitoare) – în plus, nu toți pasagerii trebuie să înceapă călătoria din același loc. Însoțitorii tăi se pot urca în tren la orice stație de pe traseul tău. Însă numărul de însoțitori și numele lor trebuie stabilite în momentul cumpărării biletului. Persoanele care te însoțesc nu pot fi schimbate ulterior.

Cât costă biletul Quer-durchs-Land-Ticket?

Cu un bilet Quer-durchs-Land-Ticket pentru una sau două persoane, poți luat cu tine oricâți copii sub 15 ani vrei – cu condiția să fie copiii sau nepoții tăi. Dacă ești însă însoțit de copii care au între 6 și 14 ani și nu sunt copiii sau nepoții tăi – atunci aceștia sunt considerați călători adulți. Copiii până la 5 ani călătoresc în general gratuit (indiferent dacă sunt copiii sau nepoții tăi). În cazul câinilor: câinii mici călătoresc gratuit împreună cu tine dacă se află într-o cușcă de transport, iar câinii mari sunt considerați călători adulți.

Costul acestui bilet este de 44 de euro pentru 1 persoană, iar pentru fiecare persoană suplimentară se plătesc 8 euro în plus, adică: 52 de euro/2 călători, 60 de euro/3 călători, 68 de euro/4 călători, 76 de euro/5 călători. Aceastea sunt prețurile pentru biletele achiziționate de la automatele Deutsche Bahn sau online: Quer-durchs-Land-Ticket. În punctele de vânzare ale Deutsche Bahn cumperi biletele cu 2 euro mai scumpe, dar primești recomandări individuale.

Numărul călătorilorPrețPrețul de persoană
1 persoană4444
2 persoane5226
3 persoane6020
4 persoane6817
5 persoane7615.2

Länder–Tickets (bilete regionale valabile doar într-un land)

Cumpărând biletul „Länder–Ticket”, poți călători mai ieftin în landul în care biletul e valabil – de la 23 de euro (mai jos linkuri cu bilete din diverse landuri)

Poți folosi acest bilet de luni până duminică. Este valabil în zilele lucrătoare de la 09:00 la 03:00 dimineața în ziua următoare. În weekenduri și de sărbători de la miezul nopții până la 03:00 dimineața în ziua următoare. Poți călători cât vrei în ziua respectivă

În ce trenuri poți folosi Länder-Ticket?

Länder-Ticket se poate folosi în trenurile regionale (RB, RE) și S-Bahn (nu doar Deutsche Bahn, ci și ale altor operatori feroviari participanți). Poți alege și tramvaie, autobuze și metroul din Germania. E important de menționat că în cazul trenurilor poți călători atât la clasa a II-a, cât și la clasa I (pentru o diferență de preț). De exemplu în cazul Bayern-Ticket plătești 26 de euro pentru o persoană la clasa a II-a și 38,50 euro la clasa I. La fel ca Quer-durchs-Land-Ticket , biletul Länder-Ticket se poate folosi ca bilet pentru un grup de persoane (poți lua cu tine maximum 4 persoane însoțitoare).

Bine de știut: Länder-Ticket se folosește teoretic pentru călătoria pe teritoriul unui singur land, dar deseori poate fi folosit în regiunile vecine. De exemplu cu Saarland-Ticket poți călători în Saarland și Rheinland-Pfalz, iar în cazul Sachsen-Ticket în Sachsen, Thüringen și Sachsen-Anhalt.

Cât costă biletele Länder-Ticket?

Prețurile Länder-Ticket variază în funcție de landul ales. De exemplu, în Renania de Nord-Westfalia biletul se numește „SchönerTagTicket NRW” și costă 31 de euro pentru o persoană și 46 de euro pentru un bilet de grup (maxim 5 persoane) – la clasa a II-a. Biletul Brandenburg-Berlin costă 33 de euro pentru un bilet de grup de până la 5 persoane la clasa a II-a și 56 de euro la clasa I.

La fel ca în cazul Quer-durchs-Land-Ticket și Schönes-Wochenende-Ticket, prețurile sunt valabile pentru cumpărarea online (scutești 2 euro). Poți cumpăra biletul cu 3 luni în avans.

În majoritatea cazurilor, copiii și nepoții de până la 15 ani călătoresc gratuit.

Unde să cumperi Länder-Ticket?

Cel mai ușor mod de a cumpăra Länder-Ticket este online. Mai jos vei găsi link-uri către diverse bilete, în funcție de landul pentru care vrei să cumperi biletul:

Card de fidelitate Deutsche Bahn

Dacă folosești regulat trenul, merită să iei în considerare cumpărarea unui card de fidelitate Deutsche Bahn.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Bilete ieftine pentru parcurile de distracții din toată Europa (de ex. Europa Park, Area 47, Disneyland Paris), musicaluri și alte evenimente, excursii interesante și oferte hoteliere atractive găsești la www.travelcircus.de!

Ultima publicare

Înmatricularea și radierea autoturismului în Germania pas cu pas!

Înmatricularea autovehiculului se face în Germania la Serviciul de permise și înmatriculări, care în germană se numește KFZ-Zulassungsstelle sau,...

Schimbarea asigurării auto în Germania – economisește chiar și câteva sute de euro!

Prețurile asigurărilor auto din Germania diferă adesea în funcție de compania de asigurări aleasă. Merită să compari ofertele pentru...

Asigurarea auto în Germania pas cu pas!

Asigurarea auto în Germania este obligatorie În Germania, toți posesorii de autovehicule sunt obligați să încheie o asigurarea de răspundere...

Tipuri de scrisori recomandate în Germania – cele mai importante informații!

Spre deosebire de o scrisoare obișnuită, furnizorul de servicii poștale confirmă faptul că expeditorul a trimis o scrisoare recomandată....