Cum să obții un credit în Germania? Instrucțiuni pas cu pas!

Dacă locuiți în Germania și, din anumite motive, aveți nevoie urgentă de mai mulți bani, puteți completa cererea de împrumut online. Postbank este una dintre băncile care oferă o astfel de opțiune. În acest articol vă vom arăta cum să completați o cerere de împrumut online în Germania folosind exemplul Postbank. Dar înainte vom răspunde la câteva întrebări pe care de obicei ni le puneți pe forum.

Fiecare cetățean român are dreptul la un credit în Germania?

Da! Cu condiția să îndeplinească criteriile și cerințele băncii germane alese. Mai jos poți citi mai multe despre cerințele băncilor germane.

Care sunt cerințele băncilor germane pentru a putea solicita un credit?

Fiecare român care dorește să primească un credit în Germania trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • are domiciliul înregistrat în Germania și
 • are contract de muncă (angajare permanentă) sau
 • desfășoară o profesie liberală, germ. „Freiberufler” (contract de colaborare) sau
 • are propria firmă și

au un istoric de credit pozitiv în „SCHUFA”, care verifică bonitatea împrumutatului (e bine de știut că de exemplu băncile elvețiene nu verifică Schufa, astfel încât poți obține un împrumut chiar și cu o istorie negativă în Schufa). Poți afla mai multe despre Schufa și despre cum poți obține un extras din registru aici: SCHUFA – ce este și cum poți obține un extras din registru?

Fiecare român are șanse egale pentru un credit în Germania dacă îndeplinește cerințele de mai sus?

Din păcate nu. Forma de angajare, vechimea și bonitatea solicitantului joacă un rol important în decizia de acordare a unui credit. Cel mai bine plasate sunt persoanele private cu contracte permanente de muncă.

Oamenii care se ocupă de propria afacere sau desfășoară o profesie liberală sunt incluși în grupul debitorilor cu risc mai mare. În această situație, este foarte importanta vechimea companiei și documentarea acesteia (extrase de cont, adeverințe de impozit). Dacă ai o afacere în Germania de mai puțin de 12 luni, șansele de a obține un credit nu sunt mari. Cu toate acestea merită să încerci depunerea unei cereri de credit online, deoarece nu costă nimic.

Credite în Germania pentru diverse categorii profesionale

Un medic care are propriul cabinet medical în Germania va primi mai degrabă un credit pentru o sumă mai mare decât un student, un stagiar sau o persoană care abia își începe cariera profesională. Pentru că bineînțeles băncile germane vor să fie sigure că vor primi înapoi capitalul împrumutat. De asemenea, este important ca împrumutatul să nu se împovăreze excesiv atunci când ia împrumutul. Prin urmare șomerii pot lua un împrumut doar în cazuri rare. La rândul lor, cei ce au propria firmă trebuie să ofere alte garanții decât angajații cu normă întreagă. Evaluarea situației financiare individuale este de obicei baza pentru acordarea unui împrumut.

Cum să ai un istoric bancar bun în SCHUFA?

Utilizatorul nostru „seboc” (căruia îi mulțumim aici!) ne-a împărtășit informații despre cum poți obține un istoric impecabil într-un SCHUFA germană. Ei bine, în acest scop este suficient să ai o carte de credit, care este plătită integral la sfârșitul lunii și să o utilizezi uneori. După câteva luni, credibilitatea noastră în SCHUFA va fi maximă.

Cât timp trebuie să aștepți o decizie cu privire la un credit în Germania?

Dacă solicitantul este major și are bonitate, împrumutul este acordat la câteva zile după primirea cererii de către bancă. Mai ales Postbank este relativ rapidă, așa că merită să verifici oferta acestei bănci.

Credit în Germania, exemplul Postbank – informații de bază

Îți prezentăm procesul de solicitare online a unui credit în Germania pe exemplul Postbank. Am ales această bancă pentru că, în opinia multor clienți, este una dintre cele mai bune din Germania și putem recomanda liniștiți serviciile sale. În partea de jos a articolului vei găsi o listă de oferte de împrumuturi de la alte bănci, dacă din anumite motive nu vrei să profiți de oferta Postbank. Mai jos poți găsi informații actuale despre credite la Postbank:

 • Postbank oferă împrumuturi cu valoarea cuprinsă între 3.000 și 50.000 EUR pentru o perioadă de 12 până la 84 de luni
 • Rata nominală a dobânzii variază între 1,99% și 7,70% și depinde de bonitatea ta
 • Dobânda anuală efectivă (DAE) începe de la 3,7% în cazul unei perioade de 12 luni pentru plata creditului
 • Postbank oferă rambursare flexibilă a împrumuturilor (Flexible Rückzahlung), adică sunt posibile plăți suplimentare ca parte a rambursării creditului și o dată pe an poți plăti până la 50% din suma datorată. Cu cât creditul este plătit mai repede, cu atât dobânda este mai mică

Exemplu (prezentat de Postbank):

 • Suma netă a creditului: 10.000 de euro
 • Termenul de rambursare este de 48 de luni (echivalent cu numărul de rate)
 • Valoare unei rate 225 de euro
 • Suma totală: 10.774 de euro
 • Dobânda anuală efectivă (DAE) este de 3,78%, iar dobânda nominală 3,71%. Cel puțin două treimi dintre clienții care au completat cererea de credit online vor primi aceste condiții.

Cum să soliciți online un credit în Germania – Postbank

Pentru a solicita online un credit la Postbank online, trebuie să accesezi mai întâi site-ul băncii:

Postbank Privatkredit direkt

Completează apoi cererea de împrumut, tipărește-o, semneaz-o și du-o împreună cu toate actele necesare la cel mai apropiat oficiu poștal pentru a-ți confirma identitatea. Documentele necesare sunt:

 • adeverințele de salariu din ultimele 2 luni sau adeverințele de pensie/pensie de handicap
 • cartea de identitate sau pașaportul
 • extrasul de cont complet pentru ultima lună

Completarea cererii de credit în Germania – instrucțiuni pas cu pas, exemplul Postbank

Am pregătit special pentru tine instrucțiuni pas cu pas:

Pasul 1
Pasul 2
Pasul 3
Pasul 4
Pasul 5
Pasul 6
Pasul 7
Pasul 8
Pasul 9
Pasul 10
Pasul 1

Dacă ai făcut deja clic pe linkul de mai sus, atunci pe site-ul Postbank, trebuie să faci clic pe Online Anfrage stellen pentru a continua să completezi cererea de împrumut online.

Pasul 2

Următorul pas este să furnizezi informații despre valoarea împrumutului (1.) și data rambursării (2.). În acest moment, suma ratei lunare pentru credit va fi afișată la punctul 3. (Rata Monatliche). Pentru a merge mai departe, fă clic pe Online-Anfrage ohne ID bancar (presupunem că ești un client nou al Postbank și nu ai încă un număr de identificare). Dacă ești deja client Postbank, atunci alege a doua opțiune, adică „Online-Anfrage mit Postbank ID”.

 

Pasul 3

În continuare, furnizează informații despre împrumut:

 

 

 1. Mai întâi trebuie menționat dacă împrumutul are ca scop plata unui alt credit mai scump deja existent la o altă bancă sau este un supliment pentru un credit existent la Postbank. Dacă nu este cazul, alege ”Nein”.
 2. Următorul punct prezintă suma creditului pe care ai scris-o anterior. O poți schimba aici.
 3. În continuare, alegem dacă ne hotărâm asupra unei anumite perioade de rambursare („Laufzeit”) sau a unei anumite valori a ratei („Rata”).
 4. În funcție de ce ai ales mai sus (în cazul nostru o perioadă de rambursare specifică), introdu valoarea în câmpul următor (în cazul nostru 48 de luni).
 5. Mai departe poți decide dacă rata creditului trebuie plătită la mijlocul lunii („Monatsmitte”) sau la sfârșit („Monatsende”).   
 6. În secțiunea următoare, introdu data nașterii (zi, lună, an).
 7. În continuare poți decide în ce măsură asigurarea creditului este importantă pentru tine (sehr wichtig = foarte importantă, wichtig = importantă, eher wichtig = destul de importantă) în caz de șomaj (Arbeitslosigkeit), incapacitate de muncă (Arbeitsunfähigkeit) și deces (Tod).
 8. La ultimul punct, alege „Ja” dacă deții o asigurare care ar putea fi folosită ca asigurare de credit sau „Nein” dacă nu ai o astfel de asigurare.

În partea de jos a paginii poți alege asigurarea de credit:

 

1. Nicio asigurare

2. Asigurare de bază (în caz de deces)

3. O asigurare mai bună (în caz de deces și incapacitate de muncă)

4. Asigurare premium (în caz de deces, incapacitate de muncă și șomaj)

Pasul 4

Apoi sunt afișate informațiile despre creditul selectat (1.):

 

 

 1. În afară de asta Postbank prezintă și alte oferte...
 2. ...și oferte cu asigurare de credit.
Pasul 5

Următorul pas este furnizarea datelor personale:

 

 

 1. Aici trebuie menționat dacă vor exista doi împrumutați („Ja”) sau doar unul („Nein”).
 2. În continuare, furnizăm date personale: formula de adresare („Anrede”, alege sexul), eventual titlul academic („Titel”), toate numele („Sämtliche Vornamen”), numele de familie („Nachname”) și la final starea civilă („Familienstand”).
 3. Introdu apoi locul nașterii și naționalitatea.
 4. Dacă îți cunoști numărul de identificare fiscală, poți selecta „Ja” și îl poți introduce. În caz contrar, nu este necesar să-l furnizezi (are scopul de a-ți facilita identificarea și să accelereze întregul proces).
 5. Mai departe scrie adresa ta, strada („Straße”), numărul casei („nr”), codul poștal („PLZ”), localitatea („Ort”).
 6. La sfârșitul acestei secțiuni, trebuie să menționezi dacă locuiești în acest loc de mai mult de trei ani („Ja”) sau mai puțin ( „Nein”).

În continuare introdu datele de contact:

 

 

 1. Numărul de telefon (Vorwahl - prefix, Rufnummer – numărul de telefon), E-mail.
 2. Acceptul de a fi contact pentru informații – poți alege dacă vrei să fii contacta prin telefon sau e-mail.
 3. Acceptul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.
 4. Informații despre tipul de angajare, de ex. Angestellt(er) - angajat.
 5. Angajat de la (luna, an).
 6. Angajat temporar până la (luna, an).

După ce faci clic pe butonul „Weiter”, Postbank menționează existența serviciu special prin care Postbank primește acces la contul tău în care îți primești salariul. Acest lucru are scopul să grăbească procesul de verificare și de acordare a creditului. Dacă nu ești de acord, fă clic pe „Weiter ohne Fremdbankservice”:

 

Pasul 6

La pasul următor, trebuie să furnizezi informații despre gospodărie și venituri:

 

 

 1. Menționează numărul copiilor tăi care primesc Kindergeld.
 2. Menționează câte persoane sunt în gospodărie (inclusiv copii(
 3. Menționează suma veniturilor totale nete din luna precedentă.
 4. Aici este menționată valoarea Kindergeld.
 5. Menționează veniturile obținute din desfășurarea unei profesii liberale (dacă este cazul).
 6. Menționează veniturile obținute din chirii (dacă este cazul).
 7. Menționează veniturile obținute dintr-un Minijob (dacă este cazul).
 8. Menționează veniturile obținute din pensia alimentară (dacă este cazul).
 9. Menționează veniturile provenite din alocația pentru locuință sau ajutorul pentru nevăzători (dacă este cazul).

Și informații despre cheltuieli

 

 

 1. Mai întâi precizează dacă închiriezi un apartament (zur Miete) sau locuiești în apartamentul proprietate personală (im Eigentum).
 2. Menționează valoarea întreținerii și utilităților.
 3. Rate la credite (dacă este cazul).
 4. Rate la un credit pentru construirea locuinței (dacă este cazul).
 5.   Rate leasing (dacă este cazul).
 6. Alte rate.
 7. Valoarea pensiei alimentare plătite (dacă este cazul).
 8. Costul asigurării medicale private.

Pentru a merge mai departe, clic pe "Weiter" (Mai departe).

Pasul 7

Unul din ultimii pași în procesul de obținere a unui credit în Germania este furnizarea detaliilor contului în care trebuie transferat împrumutul:

 

 

 1. Aici alege „Ja” dacă contul furnizat este contul în care urmează să fie transferat împrumutul, dar și cel din care vor fi retrase ratele lunare.
 2. Mai departe trebuie sa îți dai acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.
Pasul 8

Următoarea pagină este sumarul. Aici poți verifica toate informațiile introduse până acum:

 

Dacă totul este corect, trebuie doar să salvezi formularul făcând clic pe butonul "Speichern und weiter".

Pasul 9

La final Postbank afișează o ofertă de credit mai mare dacă datele introduse indică o bonitate crescută:

 

Pasul 10

La final Postbank afișează o ofertă de credit mai mare dacă datele introduse indică o bonitate crescută

 

 

 1. Mai întâi trebuie să descarci formularul și să îl citești.
 2. Apoi semnează formularul. Acest lucru se poate face electronic. Pentru aceasta ai nevoie de cartea de identitate și un dispozitiv cu o cameră pentru a fi identificat.
 3. Apoi, încarcă formularul pe pagină cu butonul "Zum Kundenbereich".

Alternativ, poți semna de mână formularul, tipări și duce la cea mai apropiată sucursală Postbank.

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...