Prognoza meteo șocantă pentru Germania pentru lunile ianuarie și februarie. Iar în noaptea de Revelion termometrele ar putea arăta până la 20 de grade!

În decembrie, un val de aer rece a adus aer înghețat deasupra Germaniei și a dus la scăderea temperaturilor. A căzut zăpadă și existau speranțe de un Crăciun alb. Cu toate acestea, în zilele următoare, vremea în Germania s-a schimbat brusc, anulând șansele de zăpadă în timpul festivităților din acest an. În schimb, meteorologul Dominik Jung, de la wetter.net, a avertizat că vremea va fi schimbătoare, cu vijelii și precipitații abundente.

Previziunile pentru lunile următoare nu arată mai bine. În loc de zăpadă și îngheț, așa cum se cuvine iarna, se așteaptă să se încălzească în ultima săptămână din 2022. O analiză a modelelor meteorologice arată că sezonul rece și-a luat deja rămas bun de la noi, conchide portalul BW24.

Expert meteorolog prezintă „prognoza șocantă pentru iarnă”: se anunță o căldură record

Expertul în meteorologie Dominik Jung a declarat că, deși iarna a început atât de bine, în acest moment nu există nicio șansă de revenire iminentă a acesteia. Deși în prezent temperatura medie a lunii decembrie este încă cu 0,3 grade mai mică decât în ultimii ani, Jung crede că luna în ansamblu se va dovedi în cele din urmă a fi un pic prea caldă în raport cu media. De asemenea, calculele Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA) – instituția guvernamentală americană de prognoză meteo – oferă o altă „prognoză șocantă pentru iarnă”, după cum relatează wetter.net. Potrivit acestuia, lunile ianuarie, februarie și martie vor fi mult prea calde.

În Germania, luna ianuarie va fi cu până la două grade mai caldă decât temperatura medie pentru această lună între 1991 și 2020, explică Jung. În estul și sudul țării, abaterea de la medie poate fi de până la trei grade Celsius.

Situația este similară pentru lunile februarie și martie. Potrivit lui Dominik Jung, s-ar putea ca iarna din acest an să fie una dintre cele mai călduroase de când au început să se țină înregistrările meteorologice.

În noaptea de Revelion, temperaturile din Germania vor crește până la 20 de grade Celsius sunt posibile vânturi puternice

Miercuri, 28 decembrie, în Germania, temperaturile vor fi cuprinse între 7 și maximum 10 grade Celsius. Cerul va fi noros și pe alocuri va ploua. Joi, 29 decembrie, va fi de asemenea cald pentru această perioadă a anului, termometrele indicând între 9 și 12 grade Celsius. Vineri, 30 decembrie, se va încălzi și mai mult. În regiunea Rinului Superior, de exemplu, locuitorii pot vedea până la 13 grade în termometre. Și acesta nu este sfârșitul! În ultima zi a anului, temperaturile vor continua să crească. „Noaptea de Anul Nou va fi excepțional de caldă”, spune meteorologul Dominik Jung. Prognoza pentru 31 decembrie arată că termometrele din Germania vor arăta între 12 și – nu e o glumă – 20 de grade Celsius!

În plus, în ajunul Anului Nou, potrivit modelului meteo american, sunt posibile vânturi puternice de 100 până la 120 km/h în mare parte din Germania. Deși cele mai recente prognoze nu mai confirmă acest lucru atât de clar, ar putea exista în continuare vânturi cu forță de vijelie la nivel local, avertizează Dominik Jung.

Sursa: Tz

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...