Iată ce pensie va avea cancelarul Angela Merkel!

După 16 ani în funcția de cancelar al Germaniei, Angela Merkel se va retrage în această joi. Asociația contribuabililor a stabilit cum arată lucrurile pentru pensia ei.

Sfârșitul unei ere – Merkel se retrage

Este sfârșitul unei epoci: Angela Merkel demisionează din funcția de cancelar federal, iar succesorul său este Olaf Scholz. Pentru politicianul CDU, acest lucru înseamnă, de asemenea, un adio la viața sa profesională – Merkel se retrage.

În calitate de fost cancelar, nu trebuie să-și facă griji în privința veniturilor sale. După cum a anunțat sindicatul contribuabililor în august, ea va primi o pensie lunară de aproximativ 15.000 de euro. Aceste drepturi de pensie provin din anii în care a fost membră a Bundestagului și din perioada în care a fost ministru federal și cancelar.

După 31 de ani în parlament, Merkel are dreptul la pensia maximă

Drepturile de pensie sunt definite prin lege. Cuantumul pensiei în legătură cu calitatea de membru al Bundestagului este reglementat de legea privind exercitarea mandatului de deputat, iar în legătură cu calitatea de membru al guvernului federal, de legea privind funcția de ministru federal.

Conform articolului 20 din Legea privind exercitarea mandatului deputaților, Merkel ar avea dreptul, de exemplu, la prestația maximă – 65% din indemnizația parlamentară – datorită faptului că a lucrat aproximativ 31 de ani în parlament. Cu toate acestea, diferitele drepturi de pensie sunt echilibrate.

La fel ca toți foștii cancelari și foștii președinți federali, Merkel va avea și ea dreptul la un birou. În plus, pentru ea vor fi finanțate un șef de birou, doi funcționari, o dactilografă și un șofer.

Planurile de pensionare ale lui Merkel

La jumătatea lunii iulie, când Merkel a primit titlul de doctor honoris causa de la Universitatea Johns Hopkins, a vorbit despre ceea ce intenționează să facă după pensionare. Vrea să ia o pauză și să se gândească la ceea ce o „interesează cu adevărat”.

– Și apoi poate voi încerca să citesc ceva, apoi mi se vor închide ochii pentru că sunt obosit, apoi voi dormi un pic și apoi vom vedea”, a adăugat cancelarul.

Dar probabil că se va gândi și la politică, prezice ea. Dar apoi își va reveni repede în fire: „că altcineva o face acum. Și cred că o să mă bucur foarte mult de asta”.

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...