Saxonia: nevaccinații vor avea acces doar în supermarketuri și biserici

În Saxonia, persoanele nevaccinate vor trebui să stea departe de restul societății începând de luni. Este îndoielnic dacă această măsură va contribui efectiv la limitarea pandemiei.

Saxonia introduce regula 2G 

Saxonia introduce începând de luni regula 2G în diferite domenii ale vieții publice. Acesta este punctul principal al noii ordonanțe privind protecția împotriva coronavirusului, pe care cabinetul a decis-o vineri la Dresda. Acest lucru înseamnă că numai persoanele care s-au vindecat sau au fost vaccinate vor avea acces în sălile interioare ale restaurantelor, discotecilor și ale spațiilor recreative și culturale. Există excepții pentru copii, tineri și persoane care nu pot fi vaccinate. Totuși, acestea vor avea nevoie de un test. Evenimentele de amploare, cum ar fi meciurile de fotbal, vor fi, de asemenea, afectate. Regula 2G nu se aplică serviciilor de vânzare cu amănuntul sau religioase.

Ministrul sănătății din Saxonia raportează o situație dramatică

Situația din Saxonia este dramatică, a declarat ministrul Sănătății, Petra Köpping (SPD). Experții au recomandat guvernului să ia măsuri imediate. Cu toate acestea, noul regulament de protecție nu este o inovație în adevăratul sens al cuvântului.

Limita maximă de invitați la evenimentele mari

Până acum, regula 2G pentru zonele afectate era prevăzută doar atunci când se atingea un nivel de suprasarcină – când 1.300 de paturi obișnuite sau 420 de paturi de terapie intensivă din spitale erau ocupate de pacienți afectați de coronavirus sau când se atingea o valoare a spitalizării de 12,0. Valoarea indică numărul de pacienți cu coronavirus la 100.000 de locuitori care au fost internați în spital într-o săptămână. Acest regulament a fost acum accelerat. În plus, măștile FFP2 vor fi de acum înainte obligatorii în autobuzele și trenurile din Saxonia, dar nu și pentru elevi.

Regula 2G se va aplica, de asemenea, evenimentelor de amploare care implică mai mult de 1 000 de persoane, indiferent dacă acestea au loc în interior sau în aer liber. În același timp, acest lucru este legat de limita maximă de vizitatori. Este permis un număr maxim de 25.000 de vizitatori la un grad de ocupare de 50 %. Singurele excepții sunt piețele de Crăciun. Școlile și centrele de zi vor rămâne deschise chiar dacă se atinge nivelul de supraîncărcare și dacă activitățile alternative planificate inițial sunt anulate. Obligația de a purta măști se va aplica în continuare la cursuri.

Angajatorii vor permite angajaților să lucreze de la distanță

Regulamentul, care este valabil până la 25 noiembrie inclusiv, conține, de asemenea, noi cerințe pentru angajatori. Recomandă ca, atunci când este posibil, toți angajații să lucreze de acasă. Cerința de a testa de două ori pe săptămână pentru angajații care au contact cu clienții rămâne în vigoare. În viitor, toți angajații vor fi testați zilnic. În plus, de acum încolo vor fi instituite controale mai stricte.

sursa: www.berliner-zeitung.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...