Tanc rusesc distrus în fața ambasadei Rusiei din Berlin

Acesta a ajuns în întuneric vineri, în jurul orei 4 dimineața. Direct din Ucraina. Este vorba despre un tanc T-72B. Cu ocazia aniversării invaziei Ucrainei, acest tanc rusesc avariat va fi expus în weekend pe strada Unter den Linden din Berlin. Chiar în fața ambasadei Rusiei.

Mesajul berlinezilor implicați este clar: „Le punem teroriștilor fierul vechi la ușa lor” – spune inițiatorul Wieland Giebel (73 de ani).

Tancul de 44 de tone a fost distrus de o mină în apropiere de Kiev pe 31 martie. De asemenea, pe el sunt vizibile găuri de gloanțe și numeroase lovituri de arme de calibru mic. A aparținut unei unități staționate în apropiere de Mongolia și a fost văzut ultima dată în cimitirul de tancuri de la muzeul militar.

Inițiații au triumfat în fața rezistenței autorităților

Giebel și partenerul său Enno Lenze (42 de ani) au lucrat la proiectul lor timp de mai multe luni. În acest fel, au fost nevoiți să reziste mai ales rezistenței din cartierul berlinez Mitte. Au auzit argumente din partea autorităților că refugiații sirieni ar putea fi traumatizați, că bicicliștii ar putea fi distrași de ea sau că pietonii s-ar putea lovi de ea.

De asemenea, au spus că tunelul s-ar putea prăbuși deoarece tancul și macaraua necesară pentru a-l descărca sunt prea grele împreună. În cele din urmă, însă, tribunalul administrativ a dat undă verde. Armele de război urmează să fie expuse pe remorca camionului cu care a trecut prin Polonia.

„Acest tanc se dorește a fi un semn al protestului nostru împotriva războiului Rusiei și pentru a ne exprima solidaritatea cu Ucraina”, spune Giebel.

La acțiunea de vineri nu sunt invitați politicieni importanți. Acțiunea, care costă aproximativ 100.000 de euro, este finanțată din donații.

sursa: bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...