Germania nu mai consideră Spania ca fiind o zonă de risc ridicat

Călătoriile în Spania vor fi din nou mai ușoare pentru turiștii germani. Incidența coronavirusului în această țară este în scădere și, ca urmare, guvernul german a încetat să o mai clasifice, începând de duminică, ca zonă de risc ridicat. Cu toate acestea, regula „3G” se aplică în continuare pentru cei cu vârsta de peste 12 ani.

Spania a intrat pe lista zonelor cu risc ridicat la sfârșitul lunii iulie

Începând de ieri, turiștii care se întorc în Germania din Spania nu mai trebuie să treacă prin carantină. Deja în urmă cu o săptămână, primele regiuni spaniole, inclusiv Insulele Canare și Catalonia, cu metropola turistică Barcelona, au fost scoase de pe lista de risc. Acum, întreaga țară este considerată „fără riscuri” – inclusiv Mallorca, o insulă extrem de populară printre germani. Începând de duminică, zona metropolitană din Lisabona nu mai este, de asemenea, o zonă de risc ridicat. Singura regiune din Portugalia care a rămas pe listă este Algarve, o regiune turistică.

Spania este considerată cea mai populară destinație de vacanță pentru germani. La 11 iulie a fost inclusă pe lista zonelor cu risc ridicat, din cauza creșterii numărului de infecții în mijlocul sezonului de sărbători. De atunci, persoanele care se întorc în Germania din Spania și care nu au fost vaccinate complet și nu s-au vindecat au fost supuse unei carantine de 10 zile. Aceștia puteau fi eliberați de această obligație abia după cinci zile, cu condiția să fie testați negativ pentru coronavirus. Datorită unei scăderi semnificative a numărului de noi infecții în Spania, acest lucru este acum de domeniul trecutului.

Regula „3G” se aplică în continuare

Cu toate acestea, cei care călătoresc în Spania se confruntă în continuare cu unele restricții. Germania este considerată în prezent o zonă de risc de către Spania și va rămâne astfel cel puțin până la 5 septembrie. Din acest motiv, toți cei care călătoresc din Germania cu vârsta de peste 12 ani trebuie să demonstreze la intrarea în Germania că au fost vaccinați sau că s-au recuperat și, în caz contrar, să prezinte un rezultat negativ la testul pentru coronavirus. Acest lucru se aplică și la întoarcerea în Germania, indiferent dacă au fost sau nu într-o zonă cu risc ridicat.

De asemenea, Chile nu mai este considerată de Germania o zonă de risc ridicat. Trei țări din Caraibe sunt noi pe listă: Jamaica, Saint Kitts și Nevis și Sfânta Lucia. După modificările de duminică, mai există încă aproximativ 70 de țări clasificate în totalitate sau parțial ca Hochrisikogebiete, zone cu un risc deosebit de ridicat de infectare cu coronavirus.

Sursa: www.n-tv.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...