Germania ar putea pierde șapte milioane de lucrători până în 2035. Populația din generația baby boom va ieși în curând la pensie

Populația din generația baby boom va ieși la pensie în Germania în următorii câțiva ani și va fi extrem de dificil să se acopere acest gol. Potrivit unui studiu recent, dacă nu se face nimic, piața muncii din această țară se va reduce cu o șeptime.

Mulți muncitori germani născuți între 1955 și 1969 se vor pensiona în curând

Până în 2035, piața muncii din Germania va pierde șapte milioane de lucrători – dacă nu se iau măsuri de contracarare. Aceasta a fost concluzia la care au ajuns autorii unui studiu realizat de Institutul de cercetare a locurilor de muncă din Nürnberg (Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung, IAB).

Potrivit raportului, principalul motiv este faptul că mulți lucrători născuți între 1955 și 1969 (așa-numita generație „baby boomers”) se vor pensiona în curând. Cu toate acestea, această problemă poate fi rezolvată sau cel puțin atenuată dacă ratele de participare la forța de muncă, care determină raportul dintre persoanele active din punct de vedere economic și populația în vârstă de muncă, pot fi crescute – de exemplu, în rândul persoanelor în vârstă și al femeilor din familii de imigranți – și dacă imigrația unor grupuri specifice de lucrători de care are nevoie piața germană a muncii poate fi facilitată în mod eficient. Iată cum a rezumat rezultatele studiului Institutul de cercetare a locurilor de muncă din Nürnberg.

Recepții pentru stoparea pierderilor de muncitori

„Până în 2035, din cauza schimbărilor demografice, Germania va pierde șapte milioane de lucrători și, prin urmare, o șeptime din piața sa de muncă”,” – a declarat Enzo Weber, coautor al publicației. „Dar acest proces poate fi oprit dacă facem tot ce ne stă în putință pentru a menține persoanele în vârstă în câmpul muncii, pentru a sprijini dezvoltarea profesională a femeilor, pentru a atrage și integra imigranții, pentru a reduce și mai mult șomajul și pentru a crește rata natalității”,” – Weber a declarat.

Sursa: www.zeit.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...