Virologii germani de top se îndoiesc de sensul introducerii vaccinării obligatorii din cauza Omicron

Vaccinurile protejează împotriva bolilor grave. De aceea, mulți politicieni germani, în primul rând cancelarul, doresc vaccinarea obligatorie. Unii – în special Olaf Scholz – și-au încălcat propriile promisiuni în această privință.

Oamenii de știință din Danemarca au demonstrat că persoanele dublu vaccinate nu au aproape nicio protecție împotriva infecției Omicron. Și virusologul Christian Drosten (49 de ani, Charité) a spus despre riscul de infecție: „Nu există practic nicio diferență între cei nevaccinați și cei dublu vaccinați.”

În același timp, coaliția din Germania a amânat introducerea vaccinării obligatorii – Bundestag-ul urmează să discute pentru prima dată această problemă abia săptămâna viitoare.

Mulți germani se întreabă: va deveni vreodată vaccinarea obligatorie o lege? În plină dezbatere pe această temă, reputați virusologi au pus la îndoială sensul vaccinării obligatorii. Pentru că, deși Omicron este extrem de contagios, el este, de asemenea, mult mai blând decât predecesorul său agresiv Delta.

Virologii germani nu văd niciun rost în vaccinarea obligatorie

► Virologul Klaus Stöhr a declarat: „La ce ne-ar ajuta vaccinarea obligatorie începând, să zicem, din martie sau aprilie, când Omicron este deja stăpânit?”. Până atunci, spune Stöhr, ce este mai rău va fi trecut, deoarece, în opinia sa, „ne apropiem de sfârșitul pandemiei”.

► Virologul Alexander Kekulé (63 de ani) din Halle a declarat că întreaga discuție despre vaccinarea obligatorie „a încetat să mai aibă sens din cauza Omikron”. Pentru valul actual, vaccinarea obligatorie ar fi „deja inutilă din punct de vedere al timpului”. Potrivit lui Kekulé, acum „avem de-a face, practic, cu un alt virus”. Virologul prezice: „Acesta este un alt motiv pentru care o cerință de vaccinare universală, chiar dacă ar putea fi aplicată în proporție de 100%, ar oferi doar o protecție epidemiologică redusă.”

► Virologul Jonas Schmidt-Chanasit (42 de ani, Universitatea din Hamburg) prezice, de asemenea, că după valul omicron „se va pune problema sensului” vaccinării obligatorii. În opinia sa, ar fi mai întâi „necesar să vedem câte persoane au fost vaccinate și s-au recuperat”.

Ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach (SPD), este totuși hotărât să introducă vaccinarea obligatorie. „Ca să pot preveni un alt val în toamnă”, a declarat politicianul SPD pentru redacția RTL.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...