Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

Guvernul german a decis astăzi să înăsprească restricțiile, după cum a anunțat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de presă speciale (detalii).

Cu toate acestea, restricțiile nu intră în vigoare imediat. Pe de o parte, landurile federale trebuie să reglementeze punerea în aplicare a noilor reglementări în ordonanțele lor, iar pe de altă parte, Bundestag-ul și Bundesrat-ul trebuie să ajungă la un acord. Cu toate acestea, în unele cazuri, este posibil ca nimic să nu se schimbe, deoarece în unele regiuni germane sunt în vigoare reglementări precum obligativitatea măștilor în școli sau 2G în comerțul cu amănuntul.

Este nevoie de o perioadă de timp deosebit de lungă în cazul în care este necesar acordul mai multor parlamente – de exemplu, în cazul închiderii planificate a restaurantelor. Pentru aceasta, Legea privind protecția împotriva infecțiilor trebuie modificată. Probabil la mijlocul săptămânii viitoare, partidele din coaliție vor introduce amendamentul în Bundestag, apoi Bundesrat va trebui să își dea acordul, iar în cele din urmă statele federale vor trebui să aprobe închiderea restaurantelor prin parlamentele lor.

Astfel, intrarea lor în vigoare nu va fi posibilă până la jumătatea lunii decembrie. Atât ordonanțele privind coronavirusul ale landurilor, cât și modificările aduse legii la nivel federal trebuie să fie promulgate oficial, adică publicate în Monitorul Oficial, înainte de a intra în vigoare.

Vaccinarea obligatorie și limitarea în timp a statutului de vaccinare – Când va fi pusă în aplicare?

Introducerea planificată a vaccinării obligatorii universale va dura, de asemenea, ceva timp – din mai multe motive. Cu toate că se spune că Bundestagul va vota asupra acestei probleme controversate din punct de vedere etic „la momentul potrivit” și, probabil, fără a fi constrânsă de facțiuni. În același timp, însă, Consiliul de Etică va avea termen până la sfârșitul anului pentru a pregăti o recomandare în acest sens. În plus, toată lumea știe că o astfel de vaccinare obligatorie poate fi aplicată numai dacă este sigur că există suficient vaccin disponibil pentru toată lumea. Prin urmare, guvernele federal și de stat vizează o dată de începere a lucrărilor în februarie 2022.

Când va fi limitat termenul de valabilitate al certificatului de vaccinare? Deocamdată, guvernul federal și cel de stat doresc să aștepte până la sfârșitul anului. Este probabil ca până la anul viitor să nu fie adoptat un regulament, potrivit căruia certificatele de vaccinare „expiră” după o anumită perioadă de timp, de exemplu după șase luni, și pot fi reactivate doar printr-un vaccin de rapel.

sursa: ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

Subscribe
Notify of
0 Comments
Răspunsuri inline
Afișează toate comentariile

Ultima publicare

Germania va crește salariul minim la 12 euro/oră în cursul acestui an!

Milioane de lucrători cu venituri mici din Germania vor câștiga mai mulți bani în acest an. Guvernul federal a...

Virologii germani de top se îndoiesc de sensul introducerii vaccinării obligatorii din cauza Omicron

Vaccinurile protejează împotriva bolilor grave. De aceea, mulți politicieni germani, în primul rând cancelarul, doresc vaccinarea obligatorie. Unii -...

Pediatrii din Germania susțin ridicarea carantinei pentru copiii care frecventează școlile și centrele de îngrijire de zi

Potrivit medicilor germani, varianta Omikron a coronavirusului nu este, în general, periculoasă pentru copii. Aceștia susțin că măștile, ventilația...

Urmează un scurt atac de iarnă în Germania!

Temperaturile scad în Germania, iar joi sunt așteptate ninsori și ninsori cu precipitații în mai multe zone ale țării.La...
0
Îți apreciem părerea, te rugăm să comentezix
()
x