Pediatrii din Germania susțin ridicarea carantinei pentru copiii care frecventează școlile și centrele de îngrijire de zi

Potrivit medicilor germani, varianta Omikron a coronavirusului nu este, în general, periculoasă pentru copii. Aceștia susțin că măștile, ventilația camerei, testarea și vaccinarea sunt mijloace suficiente de protecție.

„Nu poți trimite clase întregi sau grupe de preșcolari acasă doar pentru că un copil a fost testat pozitiv.”

Tobias Tenenbaum, președintele Societății Germane pentru Boli Infecțioase la Copii (DGPI), a cerut să se pună capăt impunerii carantinei pentru copiii care frecventează grădinițele și școlile, pe fondul unui val de infecții cu varianta Omikron. Într-un interviu acordat publicației Neue Osnabrücker Zeitung, el a susținut că acești copii sunt oricum testați în mod regulat pentru coronavirus.

Un infirmier de la spitalul Sana Klinikum Lichtenberg din Berlin și-a exprimat îngrijorarea că educatorii sau autoritățile sanitare au împiedicat în mod inutil mii de copii să meargă la cursuri. „Având în vedere infecțiile în masă, facem apel de urgență la o abordare pragmatică a acestei probleme. Clase întregi sau grupe întregi de grădiniță nu pot fi trimise acasă doar pentru că un copil a fost testat pozitiv. Pentru că acest lucru se va întâmpla tot timpul în următoarele săptămâni”. – Tenenbaum a spus.

„Prevenirea răspândirii virusului prin închiderea grădinițelor sau a școlilor nu mai este calea corectă de urmat”

.
El a adăugat că măștile, aerisirea încăperilor, testarea și vaccinarea sunt acum instrumente suficiente pentru a se asigura că unitățile rămân deschise în beneficiul copiilor. „Prevenirea răspândirii virusului prin închiderea grădinițelor sau a școlilor nu mai este o soluție corectă”, a declarat președintele Societății germane pentru boli infecțioase la copii.

Șeful DGPI a făcut referire la studii internaționale și la propriile observații, care arată că varianta Omicron nu este, în general, periculoasă pentru copii. Gravitatea bolii este extrem de rară în rândul copiilor, a spus el. Medicul a explicat că acestea sunt cazuri izolate, însoțite de factori de risc specifici, cum ar fi o greutate foarte mare. El a adăugat că vaccinarea îi protejează pe copii și adolescenți de evoluția severă a bolii. „Prin urmare, toți copiii ar trebui să fie vaccinați, în special cei din grupul de risc”, a subliniat Tobias Tenenbaum.

Sursa: www.tagesspiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...