Renania de Nord-Westfalia abolește regula 2G în comerțul cu amănuntul – modificări ale restricțiilor începând de sâmbătă

Unele restricții privind covidul, cum ar fi regula 2G în comerțul cu amănuntul, vor înceta să se aplice în Renania de Nord-Westfalia sâmbătă. Cu toate acestea, premierul Wüst îndeamnă populația să fie în continuare prudentă.

Regula 2G cu amănuntul va fi abolită sâmbăta aceasta

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Hendrik Wüst (CDU), în ciuda relaxării restricțiilor privind pandemia, continuă să sublinieze că acesta nu este sfârșitul pandemiei. Este nevoie de atenție și prudență în primele etape, tranziția de la pandemie la normalitate. Wüst a recunoscut că au existat probleme temporare în funcționarea infrastructurii critice din cauza izolării și carantinei, dar că acestea nu au fost perturbări majore.

Potrivit politicianului CDU, măsurile de protecție și restricțiile au avut succes. Vaccinarea a împiedicat îmbolnăvirea persoanelor în vârstă și a persoanelor din grupurile de risc. Wüst a salutat faptul că guvernul federal se va asigura că va exista în continuare o bază legală pentru unele „măsuri de protecție de bază”, cum ar fi măștile obligatorii după 19 martie.

Wüst a anunțat că sâmbăta aceasta va intra în vigoare o nouă ordonanță privind restricțiile pentru covăsneni. În acel moment, vor fi ridicate reglementările pentru persoanele vaccinate și recuperate, care vizează limitarea contactelor, precum și restricțiile de acces în sectorul comerțului cu amănuntul. Va exista în continuare obligația de a purta măști în magazine. Va fi din nou posibil să mergeți la coafor, la cosmetică sau la un studio de tatuaje, cu obligația de a purta o mască FFP2.

Noi limite privind persoanele care pot participa la evenimente mari

În cea de-a doua fază a relaxării restricțiilor, la 4 martie, persoanele nevaccinate cu un test negativ pentru coronavirus vor putea din nou să găzduiască unități de catering. Același lucru este valabil și pentru unitățile de cazare.

Limitele privind numărul de persoane care pot participa la evenimente de amploare vor fi modificate: în interior, va fi permisă ocuparea a până la 60% din locurile din sala de spectacole (maxim 6.000 de persoane). În aer liber, limita va fi de 75% (maxim 25.000 de spectatori). Discotecile și cluburile vor putea fi deschise din nou, cu aplicarea regulii 2G plus.

Și, în sfârșit, etapa a treia, din 19 martie, când vor expira toate măsurile de protecție, cu excepția celor de bază. Cu toate acestea, Wüst a declarat că guvernul federal și guvernele statelor vor face un studiu comun privind relaxarea restricțiilor – în ambele direcții. Ideea este de a evita o deschidere pripită care ar putea duce ulterior la necesitatea de a restabili restricțiile. El a adăugat că trebuie să se țină cont în continuare de situația din spitale. Următorul val de pandemii este așteptat în toamnă. Premierul a subliniat, de asemenea, necesitatea unei dezbateri privind vaccinările obligatorii.

Sursa: rp-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...