Merkel a anunțat deciziile guvernului german: Vaccinarea obligatorie, la izolare pentru cei nevaccinați!

Guvernul federal și cel de stat au decis astăzi să intensifice anunțurile.  Orice persoană care nu a fost vaccinată complet sau nu s-a recuperat după ce a contractat virusul Covid 19 nu va avea acces în viitor în spațiile culturale și de divertisment din întreaga Germanie, indiferent de numărul de cazuri, a anunțat joi cancelarul Angela Merkel, după o reuniune la nivel înalt a guvernului german.

În plus, mai multe grupuri profesionale vor fi autorizate să administreze vaccinuri. În acest scop, urmează să fie creată o modificare juridică pentru farmaciști și stomatologi.

Înăsprirea restricțiilor în Germania

Iată care sunt deciziile care au fost luate:

► În viitor, vaccinarea împotriva coronavirusului va fi obligatorie în instituții, de exemplu pentru angajații căminelor de bătrâni și ai spitalelor. De asemenea, Bundestag-ul urmează să decidă „imediat” asupra vaccinării obligatorii universale. Această vaccinare obligatorie ar putea fi aplicată din februarie 2022.

► În plus, regula 2G se va aplica în comerțul cu amănuntul, cu excepția magazinelor de proximitate. Acest lucru ar însemna că numai persoanele vaccinate și tratate ar avea acces la aceste medicamente. „Accesul trebuie să fie controlat de către magazine,” – se arată în proiectul de rezoluție.

► 2G se aplică, de asemenea, activităților recreative. Acest lucru înseamnă, de exemplu, că numai persoanele vaccinate sau vindecate vor avea voie să meargă la cinematografe, teatre și restaurante, indiferent de morbiditatea din zonă. „În plus, poate fi necesar un rezultat al unui test curent” – citește articolul (regula 2G plus).

► În plus, trebuie să existe restricții în ceea ce privește contactul cu persoanele nevaccinate, ale căror întâlniri private trebuie să fie restricționate: „Întâlnirile private, în locuri publice sau private, la care participă persoane nevaccinate sau care s-au vindecat, trebuie să se limiteze la propria gospodărie și maximum două persoane din altă gospodărie”,” – citește documentul. Copiii cu vârsta sub 14 ani nu sunt incluși.

► Petrecerile mari trebuie să fie restricționate. „Vor fi stabilite limite de ocupare și o limită superioară absolută a numărului de spectatori”,” – se arată în proiectul de rezoluție. Unde anume se va aplica această limită nu este încă clar definită: Cu toate acestea, până în prezent se are în vedere o limită superioară de până la 5 000 de persoane în interior și de până la 10 000 de persoane în exterior.

► Proiectul de rezoluție prevede, de asemenea, că cluburile și barurile vor trebui probabil să se închidă dacă numărul de bolnavi dintr-o zonă depășește 350.

Când intră în vigoare noile restricții?

Citește articolul pe această temă: Noi restricții în Germania: Deciziile nu intră în vigoare imediat!

sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...