Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de paturi în spitalele pentru copii. Aproape fiecare al doilea spital trebuie să trimită zilnic pacienți care se prezintă la departamentele de urgență ale spitalelor. Principalul motiv pentru acest lucru este lipsa de personal.

Situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgențe se plâng de lipsa dramatică de paturi în spitalele pentru copii. „Din 110 spitale de copii, 43 de unități nu aveau nici măcar un pat liber într-o secție normală”,” – a anunțat Asociația Interdisciplinară Germană de Terapie Intensivă și Medicină de Urgență (DIVI) din München. În Germania au existat doar 83 de paturi libere în unitățile de terapie intensivă pediatrică, ceea ce înseamnă mai puțin de un pat liber pe unitate.

Pentru analiza actuală a situației, asociația a trimis scrisori la 130 de spitale de pediatrie. 110 spitale au furnizat cifrele până la 24 noiembrie, în urmă cu o săptămână. „Este o situație catastrofală, nu există altă modalitate de a o descrie”, a declarat asociația este – Secretarul general al DIVI și medicul pediatru de terapie intensivă din München, Florian Hoffmann, a declarat. Printre altele, acesta solicită optimizarea imediată a condițiilor de lucru în spitalele de pediatrie și crearea unor sisteme de transport specializate pentru terapie intensivă pediatrică. „Trebuie să acționăm”, spune medicul.

Valul de VSR înrăutățește situația

Potrivit DIVI, toate spitalele de pediatrie care participă la conceptul național de relocare a pacienților au fost contactate pentru a analiza situația. În fiecare caz, anumite state federale cooperează. Spitalele se confruntă, de asemenea, cu probleme legate de VSR – un agent patogen care provoacă în prezent infecții ale tractului respirator, în special la sugari și copii mici.

„Valul de VSR continuă să crească și face necesar un tratament de suport respirator la mulți copii”, spune Sebastian Brenner, președintele congresului DIVI și șeful departamentului de la Spitalul Universitar pentru Copii din Dresda. „Începând de astăzi, putem presupune că nu există suficiente paturi de terapie intensivă pediatrică disponibile pentru acest tip de tratament.”

În fiecare al doilea spital a trebuit să trimită copii

Spitalele care au participat la sondaj au raportat un total de 607 paturi care ar putea fi create, dar numai 367 dintre acestea ar putea fi operate. Motivul pentru lipsa paturilor este, în peste 70% din cazuri, lipsa de personal. Ce consecințe are acest lucru pentru pacienți? În cadrul sondajului, unul din două spitale a declarat că nu a putut interna cel puțin un copil la terapie intensivă pediatrică în ultimele 24 de ore, după o solicitare din partea serviciului de ambulanță sau a departamentului de urgență. „Această situație se înrăutățește de la an la an, iar cei mai defavorizați sunt copiii bolnavi”, a declarat – Hoffmann a spus.

Ministrul federal al sănătății își exprimă îngrijorarea

Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach, urmărește cu îngrijorare rapoartele privind supraaglomerarea cabinetelor de chirurgie pediatrică și a secțiilor pentru copii, potrivit răspunsului inițial al ministerului. Ministrul este în contact permanent cu toate părțile interesate. Printre acestea se numără statele federale, care sunt responsabile de planificarea spitalelor, asociațiile legale ale medicilor de asigurări de sănătate, care sunt responsabile de cabinetele medicale, și Institutul Robert Koch, care analizează situația împreună cu DIVI.

Sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: A condus pe autostradă dormind în Tesla sa – și cu poliția în față

Pe autostrada A70, în apropiere de Bamberg, un bărbat a adormit la volanul mașinii sale electronice. Acesta conducea cu...

Sondaj YouGov: majoritatea populației germane este împotriva ridicării imediate a restricțiilor rămase asupra covidelor

O majoritate a populației germane se opune abolirii imediate a tuturor restricțiilor privind covidul încă în vigoare în țară....

Mai mult de un milion de lucrători din Germania au vârsta de 67 de ani sau mai mult

În Germania, politicienii fac apel la persoanele în vârstă să rămână mai mult timp la locul de muncă. Dar...

Va fi instituită o nouă sărbătoare publică în Saxonia Inferioară?

Guvernul landului Saxonia Inferioară dorește să inițieze o dezbatere privind introducerea unei noi sărbători legale. O purtătoare de cuvânt...