Noi reguli în Germania începând de mâine: Măștile vor fi în continuare obligatorii în aceste locuri

Timp de aproximativ doi ani, trebuie să purtăm măști în supermarketuri și în alte locuri publice închise, cum ar fi restaurantele, cinematografele, muzeele și școlile. La început, măștile din pânză erau suficiente, dar apoi reglementările din Germania și din multe alte țări s-au înăsprit, iar măștile medicale precum FFP2 au devenit standard aproape peste tot.

Începând de duminica viitoare, obligația de a purta măști va fi abolită în multe locuri din Germania – unde fiecare va putea decide singur dacă dorește să poarte o mască.

Ministrul german al sănătății recomandă să se poarte în continuare măști

Ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach (SPD), recomandă continuarea purtării măștilor în interior, în ciuda ridicării majorității restricțiilor privind coronavirusul. Lauterbach spune că va face acest lucru în timp ce face cumpărături, de exemplu: „De asemenea, sfătuiesc fiecare cetățean să facă acest lucru” – Politicianul SPD a declarat în cadrul unui „Interviu al săptămânii” la radio Deutschlandfunk. „Riscul de a fi infectat a fost rareori mai mare decât este astăzi” – Ministrul a subliniat.

În viitor, unde vor fi obligatorii măștile în Germania?

Legea modificată privind protecția împotriva infecțiilor conține doar câteva cerințe privind purtarea măștilor în viața de zi cu zi.

▶︎ În toată țara, măștile vor fi obligatorii în trenurile ICE, Intercity și în avioane.

▶︎ Statele pot, de asemenea, să impună cerințe generale privind utilizarea măștilor în unitățile în care locuiesc sau sunt cazate persoane aflate în situații de risc: De exemplu, cabinete medicale, clinici, cămine de bătrâni și centre comunitare pentru solicitanții de azil.

▶︎ Măștile vor fi apoi obligatorii și în autobuzele și trenurile locale.

▶︎ Cerințe mai largi privind masca, de exemplu în școli sau magazine, sunt posibile numai dacă un stat federal, prin rezoluție a parlamentului statului, aplică principiul hotspot în regiuni aflate într-o situație deosebit de critică. Până în prezent, din cele 16 landuri federale, doar Mecklenburg-Vorpommern și Hamburg fac acest lucru.

Există și alte excepții pentru măști în Germania?

Chiar și contrar reglementărilor de la nivel național, în unele locuri se pot aplica reguli privind măștile, dar și certificatele de vaccinare, dacă o companie sau, de exemplu, un proprietar de bar decide să utilizeze așa-numitul Hausrecht. Companiile, barurile și magazinele pot defini și aplica aceste reguli în incinta lor.

În Berlin, de exemplu, multe instituții culturale respectă cerința de a purta măști – de la cele trei mari teatre de operă până la teatrele și muzeele de stat. Pe de altă parte, multe lanțuri de magazine renunță deocamdată la ele, dar fac apel la clienți să continue să vină în mod voluntar cu măști.

Cele mai mari lanțuri de magazine din Germania au anunțat eliminarea măștilor obligatorii

După cum am scris deja, multe lanțuri de supermarketuri din Germania, cum ar fi REWE, Lidl și Aldi, au anunțat că obligația de a purta măști va fi eliminată. Detalii: Aceste magazine din Germania vor renunța în curând la măștile obligatorii!

sursa: www.bild.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...