Noul catalog al amenzilor de circulație în Germania: Amenzi mai mari din această toamnă!

După o lungă controversă, Bundesrat a aprobat vineri o ordonanță a Ministerului Transporturilor care înăsprește catalogul amenzilor de circulație. În viitor, nu doar depășirea vitezei, ci și încălcările legate de parcare vor fi sancționate cu amenzi mai mari. Scopul este de a spori siguranța rutieră și, de asemenea, de a proteja mai bine pietonii și bicicliștii în viitor.

Noul regulament urmează să fie publicat în Monitorul Oficial Federal în această toamnă. Noul catalog de amenzi va intra în vigoare aproximativ trei săptămâni mai târziu. Reforma a fost deja în vigoare pentru scurt timp în 2020, dar apoi a trebuit să fie retrasă și corectată din cauza unei erori formale.

Amenzi mai mari pentru depășirea vitezei în Germania

În viitor, oricine va fi prins cu o viteză între 16 și 20 km/h în zonele construite din Germania va trebui să plătească 70 de euro, dublu față de 35 de euro în prezent. Dacă un șofer depășește limita de viteză cu peste 30 de kilometri pe oră, amenda va fi de cel puțin 260 de euro în loc de 160 de euro.

De asemenea, depășirea vitezei în afara zonelor construite va fi pedepsită mai aspru: cei care depășesc limita de viteză cu mai mult de 10 kilometri pe oră vor plăti 40 de euro în loc de 20 de euro, iar cei care depășesc limita de viteză cu mai mult de 20 de kilometri pe oră vor trebui să plătească 100 de euro în loc de 70 de euro.

Retragerea noilor limite ale interdicțiilor de conducere

Înăsprirea prevăzută inițial a limitelor de interdicție de conducere – conform căreia șoferii ar trebui să renunțe la permis dacă depășesc 21 de kilometri pe oră în zonele aglomerate și peste 26 de kilometri pe oră în afara zonelor aglomerate – a fost retrasă. Ca și până acum, șoferii care depășesc limita de viteză de 21 de kilometri pe oră în zonele aglomerate vor primi doar un punct de penalizare.

Puncte pentru parcare neregulamentară și pentru obstrucționarea traficului

Încălcările de parcare, care sunt adesea considerate banale, vor deveni, de asemenea, mai scumpe. Infracțiunile simple vor costa acum 55 de euro în loc de 15 euro. Printre acestea se numără parcarea neautorizată a vehiculelor pe locurile de parcare pentru persoane cu handicap, a mașinilor electrice și a car sharing-ului, care anterior costau 35 de euro.

Obstrucționarea pistelor și a pistelor pentru bicicliști va costa în viitor până la 110 euro și va atrage un punct de penalizare. Același lucru se va aplica și în cazul blocării intrărilor pentru pompieri: În cazul în care vehiculele de urgență sunt blocate, poate costa până la 100 de euro.

Interdicție de conducere pentru încălcarea reglementărilor privind crearea unui coridor de urgență

Oricine nu creează un coridor de urgență pe autostradă sau folosește unul fără permisiune va plăti o amendă de până la 320 de euro în viitor. Indiferent dacă infracțiunea reprezintă un pericol specific, sancțiunea va fi întotdeauna o interdicție de conducere de o lună și două puncte de penalizare.

Viteza pietonilor la virajul la dreapta pentru camioane

Pentru o mai bună protecție a pietonilor și a bicicliștilor, care adesea nu sunt clar vizibili în unghiurile moarte, camioanele vor trebui să circule în viitor cu viteza pietonilor atunci când virează la dreapta. Încălcările vor fi sancționate cu o amendă de 70 de euro.

Sursa: www.ndr.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ultima publicare

Universitatea din Duisburg-Essen: 2020 a avut o mortalitate mai mică decât se aștepta

În anul 2020, au murit mai puțini oameni decât se așteptau. Acest lucru este conform unui studiu recent. Deși...

Guvernul german l-a îndemnat indirect pe fotbalistul Joshua Kimmich să se vaccineze

Guvernul german a făcut un apel indirect la fotbalistul Joshua Kimmich să se vaccineze. Kimmich acționează ca un model...

Statele federale împotriva propunerii lui Spahn de ridicare a stării de epidemie în Germania

Cu doar câteva zile în urmă, se părea că Germania va începe încet-încet să ridice restricțiile. Însuși ministrul Sănătății,...

Furtuna ‘Ignatz’ se deplasează deasupra Germaniei – avertizare de tornadă ‘scurtă’

Furtuna "Ignatz" și-a început cursul deasupra Germaniei joi dimineața devreme. Prima furtună puternică de toamnă din acest an a...