Primul caz de variantă ‘Deltakron’ confirmat în Germania – cât de periculoasă este noua mutație a coronavirusului?

În toiul discuțiilor privind ridicarea pe scară largă a restricțiilor privind coronavirusul, apare vestea că a fost confirmat primul caz de „Deltakron” în Germania. Acest lucru ridică multe întrebări. Se răspândește deja noua variantă? Este periculos?

Noua variantă de coronavirus amenință relaxarea restricțiilor?

Institutul Robert Koch (IRK) a confirmat pentru ziarul Der Spiegel că există cel puțin un caz de „Deltakron” în Germania. Aceasta este o recombinare a variantei Delta și a variantei Omicron, dominantă în prezent.

Încă de la începutul anului, un raport din Cipru despre o variantă mixtă între Delta și Omikron a făcut vâlvă. Cu toate acestea, s-a dovedit că a fost vorba, cel mai probabil, de o eroare cauzată de o contaminare în laborator. Acum, însă, varianta pare să se răspândească. Ce înseamnă acest lucru pentru noi?

O nouă variantă mai contagioasă și mai periculoasă?

Potrivit oamenilor de știință, recombinarea este un tip mixt de două variante de virus. Este un fenomen relativ normal care apare atunci când diferite variante ale unui virus se răspândesc în același timp. Pur și simplu, reprezentanții ambelor tulpini ale virusului infectează o persoană în același timp. Informația genetică de la un tip poate trece în celălalt tip și astfel poate genera o nouă variantă.

Este ceea ce s-a întâmplat cu Omicron și cu varianta Delta, dominantă anterior. La sfârșitul lunii februarie, în Marea Britanie au fost înregistrate 32 de cazuri de coronavirus, în care a fost detectat un amestec de variante Delta și Omikron. Varianta, cunoscută sub numele de „Deltakron”, a fost plasată pe o listă de supraveghere la începutul lunii februarie, după apariția primelor cazuri.

Noua variantă ar putea alimenta din nou o pandemie

Dar cât de periculoasă este noua variantă? În general, combinația dintre Delta și Omicron poate fi destul de periculoasă. Și anume, atunci când rata mai mare de boală legată de Omicron se întâlnește cu evoluția severă a variantei Delta. Din fericire, în acest moment nu există niciun indiciu în acest sens: pentru că noua variantă s-ar fi răspândit deja mult mai mult dacă ar fi fost într-adevăr la fel de contagioasă ca Omicron. Până acum, însă, acest lucru nu s-a întâmplat.

Cu toate acestea, virusologii continuă să avertizeze că mutațiile ar putea alimenta din nou o pandemie. Christian Drosten, de exemplu, a explicat la începutul acestui an că este greșit să presupunem că mutațiile succesive duc automat la o evoluție mai ușoară a bolii. În schimb, riscul de a crea noi mutații crește cu cât mai multe cazuri. Acest lucru este cu atât mai periculos cu cât majoritatea restricțiilor actuale privind coronavirusul vor expira la 20 martie. Marți, 15 martie, în Bavaria, guvernul delibera deja asupra modului în care să abordeze numărul persistent de cazuri.

Sursa: www.infranken.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...