ADAC avertizează asupra blocajelor în trafic în Joia Mare și Lunea Paștelui

Șoferii din Germania vor trebui să aibă răbdare în următoarele zile: potrivit clubului auto german ADAC, se pot aștepta ambuteiaje în multe locuri, în special în Joia Mare și în Lunea Paștelui. De asemenea, în dimineața de Vinerea Mare, cei care călătoresc cu mașina trebuie să fie pregătiți pentru un trafic crescut. Sâmbătă și duminică vor fi probabil mult mai liniștite.

Chiar și în anii premergători pandemiei de coronavirus, Joia Mare a fost adesea una dintre cele mai aglomerate zile ale anului.

Se pot forma ambuteiaje congestionate în jurul unor orașe precum Köln, München și Berlin, printre altele

Potrivit ADAC, unele drumuri germane vor fi deosebit de aglomerate: de exemplu, pe A1 între Bremen și Hamburg, pe A8 între Stuttgart și Salzburg via München, pe A3 între Würzburg și Passau via Nürnberg, pe A6 între Mannheim și Nürnberg via Heilbronn, precum și în apropierea unor orașe precum Köln, München și Berlin.

ADAC se așteaptă, de asemenea, la dificultăți pe rutele aglomerate din afara Germaniei, de exemplu pe autostrăzile Tauern și Brenner din Austria sau pe ruta Gotthard din Elveția. Potrivit experților în trafic, destinațiile populare în timpul sărbătorilor de Paște sunt în principal stațiunile de sporturi de iarnă din Alpi și de pe coastele Mării Nordului și ale Mării Baltice.

Vizite la rude și călătorii scurte în loc de călătorii lungi în străinătate

Efectul pandemiei de coronavirus, care, în ultimii doi ani, a dus la scăderea traficului rutier în perioada sărbătorilor de Paște, va fi probabil mai puțin vizibil de data aceasta. Pentru prima dată din 2019, măsurile stricte de protecție COVID-19, cum ar fi restricțiile privind contactul cu oamenii, nu vor fi în vigoare de Paște. Cu toate acestea, nu ar trebui să se aștepte un volum de trafic la nivelul de dinaintea pandemiei.

Chiar și acum, unii turiști își anulează călătoriile mai lungi și mai departe în străinătate, nu în ultimul rând din cauza ratelor de infecție uneori foarte ridicate. De asemenea, prețurile ridicate la carburanți îi pot descuraja pe unii să facă deplasări lungi cu mașina. „Cu toate acestea, acest lucru nu va avea aproape niciun efect asupra vizitelor la rude, a călătoriilor scurte și a excursiilor în mediul rural atunci când vremea este bună”,” – ADAC spune.

Sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...