Sezonul gripal și coronavirusul: șeful Comitetului Permanent pentru Vaccinări recomandă ca germanii să se vaccineze împotriva gripei

Se așteaptă o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în toamnă și, în plus, sezonul de gripă este pe cale să înceapă. Ministrul Sănătății, Jens Spahn, și șeful Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, au apărut miercuri la o conferință de presă alături de președintele Comitetului Permanent pentru Vaccinări.

Thomas Mertens a avertizat că persoanele clasificate ca grupuri de risc ridicat în Germania sunt insuficient protejate împotriva gripei. Deși în sezonul gripal precedent s-a putut observa o oarecare îmbunătățire, rata de vaccinare împotriva bolii în rândul persoanelor de peste 60 de ani a fost, din păcate, de numai 30-40%, a spus Mertens. „Acest lucru chiar nu este suficient. În sezonul trecut s-au înregistrat relativ puține cazuri, așa că acum ar putea exista un val mai puternic de gripă. Vaccinarea antigripală este recomandată nu numai persoanelor în vârstă, ci și bolnavilor cronici, femeilor însărcinate, personalului medical, îngrijitorilor și persoanelor care au multe contacte cu alte persoane la locul de muncă.

Mertens: O gamă largă de vaccinuri antigripale

Mertens a subliniat că există mai multe tipuri de vaccinuri antigripale disponibile pe piață. Unele dintre ele pot fi administrate în același timp cu vaccinul împotriva coronavirusului – caz în care se face o injecție în brațul stâng și în cel drept. Ca și în cazul COVID-19, scopul este de a evita spitalizarea și decesul din cauza bolii.

„Vaccinarea nu se limitează doar la COVID-19”, a subliniat el. De asemenea, ar trebui efectuate toate celelalte vaccinări, cum ar fi vaccinarea împotriva gripei și cele care rezultă din programul de imunizare a copiilor.

Șeful IRK Wieler se așteaptă la o creștere a infecțiilor cu coronavirusuri

De asemenea, ministrul sănătății Jens Spahn (CDU) și președintele IRK, Lothar Wieler, au îndemnat cetățenii să se vaccineze atât împotriva coronavirusului, cât și a gripei. „O dublă vaccinare oferă, de asemenea, o dublă protecție”, a spus Spahn. El a adăugat că, dacă germanii vor să evite supraîncărcarea sistemului de sănătate în timpul iernii din cauza unui dublu val de infecții, ar trebui să se vaccineze. Spahn a precizat că guvernul federal a comandat deja 27 de milioane de doze de vaccinuri antigripale. De data aceasta, dozele vor fi disponibile încă din octombrie și noiembrie.

Șeful IRK, Wieler, a declarat că este de așteptat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în perioada de iarnă. Aceasta va afecta în principal persoanele nevaccinate. Cu toate acestea, Spahn își pune speranțele în succesul campaniei de vaccinare. „Aproape patru din cinci adulți sunt vaccinați”, a spus el.

Institutul Robert Koch (IRK) a raportat miercuri că rata de incidență a COVID-19 în Germania este acum de 62,3 – numărul de persoane la 100.000 de locuitori care au contractat coronavirusul într-o săptămână. Numărul de cazuri confirmate de infecții cu SARS-CoV-2 a crescut cu 11.547, ajungând la 4,27 milioane. Numărul deceselor a crescut cu 76, ajungând la 93.959.

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ultima publicare

Universitatea din Duisburg-Essen: 2020 a avut o mortalitate mai mică decât se aștepta

În anul 2020, au murit mai puțini oameni decât se așteptau. Acest lucru este conform unui studiu recent. Deși...

Guvernul german l-a îndemnat indirect pe fotbalistul Joshua Kimmich să se vaccineze

Guvernul german a făcut un apel indirect la fotbalistul Joshua Kimmich să se vaccineze. Kimmich acționează ca un model...

Statele federale împotriva propunerii lui Spahn de ridicare a stării de epidemie în Germania

Cu doar câteva zile în urmă, se părea că Germania va începe încet-încet să ridice restricțiile. Însuși ministrul Sănătății,...

Furtuna ‘Ignatz’ se deplasează deasupra Germaniei – avertizare de tornadă ‘scurtă’

Furtuna "Ignatz" și-a început cursul deasupra Germaniei joi dimineața devreme. Prima furtună puternică de toamnă din acest an a...