Un nou pachet de subvenții în Germania – 200 de euro de la stat pentru zilele de naștere

În 2023, unele persoane din Germania vor primi 200 de euro de ziua lor de naștere. Cu toate acestea, acest bonus este încă la început. Nu este clar cum anume va fi pus în aplicare acest lucru.

„Pașaport pentru cultură”

Guvernul federal a deblocat deja unele fonduri suplimentare în acest an. De exemplu, pensionarii vor primi o plată unică de 300 de euro în luna decembrie.Acum va exista și o injecție financiară pentru tineri. Cu un „Pașaport pentru cultură” în valoare de 200 de euro, tinerii vor avea ocazia de a dobândi experiență culturală și de a face schimb de idei în lumea reală.

750.000 de tineri vor primi 200 de euro

Aproximativ 750.000 de tineri din Germania care împlinesc 18 ani în acest an vor beneficia de subvenții, însă punerea în aplicare a acestora nu este încă foarte clară.

Banii urmează să poată fi încărcați printr-o aplicație specială. Fondurile urmează să fie utilizate în scopuri legate de cultură în sensul cel mai larg, care, potrivit ministrului Culturii, Claudia Roth, includ, de exemplu: librării, cinematografe, muzee, case de discuri, concerte, teatre și cabarete și expoziții.

Modelul este Franța

Nu s-a decis încă în mod definitiv care sunt organizatorii și instituțiile care vor participa efectiv la proiectul „Pașaport pentru cultură”. Acest lucru ridică, de asemenea, întrebarea unde se trasează linia de demarcație între cultură și cumpărături. În cazul în care proiectul va avea succes, experimentul va putea fi extins și la grupuri țintă mai tinere. Modelul este Franța, unde „Pașaportul pentru cultură” există deja de mai mulți ani.

Sursa: www.infranken.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...