Ministrul german al apărării efectuează o vizită surpriză la Kiev. Boris Pistorius promite Ucrainei peste 100 de tancuri!

Potrivit ministrului german al apărării Boris Pistorius (62 de ani, SPD), Ucraina va primi peste 100 de tancuri de tip Leopard 1A5, mai vechi, de la un grup de mai multe țări europene.

Guvernul german a acceptat să exporte până la 178 de tancuri Leopard 1

Pistorius a făcut anunțul marți, în timpul unei vizite surpriză la Kiev. Sosirea politicianului a fost ținută secretă din motive de securitate. Cel puțin trei batalioane ar trebui să fie echipate cu ele până în primul sau al doilea trimestru al anului 2024, a declarat ministrul.

Anterior, guvernul german acceptase să exporte până la 178 de tancuri Leopard 1. Însă „câte vor fi livrate efectiv Ucrainei vor depinde de lucrările de revizie necesare”, a declarat – a declarat guvernul federal.

În prima sa călătorie importantă, noul ministru german al apărării a mers la Kiev

În timpul vizitei sale la Kiev, Pistorius s-a întâlnit, de asemenea, cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy (45 de ani) și cu ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov (56 de ani). Acesta din urmă l-a descris pe ministrul german ca fiind un „prieten al Ucrainei”. „Când Boris a preluat funcția de ministru, s-a născut o coaliție de tancuri”. – a declarat Reznikov la ceremonia de acordare a medaliilor pentru soldații săi.

Din punct de vedere politic, călătoria este un fel de botez al focului, în timpul căruia noul ministru va avea ocazia de a se apropia cu adevărat de chestiunea politică centrală a mandatului său și de actorii cheie de la Kiev. Prima călătorie importantă a lui Pistorius în străinătate este într-o țară atacată de Rusia, cu care se luptă de aproape un an.

„Coaliția tancurilor mărșăluiește … la victorie!”

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a postat pe Twitter o fotografie cu Pistorius și a declarat: „Primul Leopard 2 a sosit la Kiev” – în fotografie el ține în mână o machetă a unui tanc german Leopard 2, care se pare că a fost un cadou din partea noului ministru german al apărării. „Vor mai fi și altele care vor urma. Multe mulțumiri cancelarului Scholz, colegului meu Boris Pistorius și poporului german. Coaliția tancurilor mărșăluiește … la victorie!” – a adăugat Reznikov.

De asemenea, Pistorius urma să se întâlnească la Kiev cu soldații ucraineni care vor merge în Germania pentru a se antrena în utilizarea tancurilor Leopard. Mulți dintre acești oameni tocmai s-au întors de pe front, unii dintre ei luând parte la luptele crâncene pentru orașul Bakhmut din estul țării, care are acum o populație de mai puțin de 8.000 de locuitori.

Sursa: Bild

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...