Bundesrat aprobă majorarea cu trei euro a ratelor Hartz IV

Bundesrat a aprobat o ușoară creștere a tarifelor standard Hartz IV. Ca urmare, începând de anul viitor, beneficiarii vor primi cu trei euro mai mult pe lună. Potrivit noului regulament, tariful standard pentru adulții singuri va crește cu trei euro, ajungând la 449 de euro pe lună începând cu 2022. În total, beneficiarii de indemnizație de șomaj, de asistență socială și de prestații de bază pentru limită de vârstă și capacitate limitată de câștig vor primi cu 0,76% mai mulți bani.

Oficiul Federal de Statistică calculează anual necesarul standard pe baza tendințelor prețurilor și a evoluției salariilor nete. Cu toate acestea, recenta creștere semnificativă a prețurilor de consum – în septembrie, creșterea prețurilor a fost de 4,1% față de aceeași lună a anului precedent – nu a fost încă luată în considerare la calcularea ratelor. Acestea vor fi luate în considerare doar începând cu anul 2023, a precizat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Sociale. Prin aceste ajustări anuale, guvernul german dorește să asigure un nivel de trai decent.

Tariful standard pentru parteneri și soți va crește cu 3 euro, ajungând la 404 euro
Copiii cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani vor primi 376 de euro, cu 3 euro mai mult decât în prezent
Tariful pentru copiii cu vârste între 6 și 13 ani și pentru copiii cu vârste între 0 și 5 ani va crește cu 2 euro (311 și 285 de euro).
Pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani care locuiesc la domiciliul familiei și pentru adulții din instituții, rata crește de la 357 EUR la 360 EUR.

Costurile suplimentare generate de această majorare sunt estimate la 190 de milioane de euro în anul următor.

Critici din partea sindicatelor și a organizațiilor sociale

Organizațiile sociale și sindicatele din Germania au criticat creșterea planificată ca fiind insuficientă. Din cauza inflației, se vorbește despre o reducere reală a prestațiilor.

Fondul german pentru copii a cerut o recalculare completă a nevoilor standard. „Această mică creștere a ratei de bază pentru copiii care primesc Hartz IV nu poate reduce rata sărăciei în rândul copiilor din Germania, deoarece nu compensează nici măcar rata inflației” – a explicat directorul executiv al Fed, Holger Hofmann. „În general, acestea nu corespund nivelului socio-cultural necesar de subzistență și ar trebui să fie ridicate la un nivel care să permită o participare reală în societate.”

sursa: www.spiegel.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...