Germania: În Bundestag, statutul de recuperat este valabil încă 6 luni!

Guvernul german a redus perioada de valabilitate a statutului de recuperare de la șase la trei luni. Totuși, se pare că această schimbare nu i-a afectat pe toți locuitorii din Germania. În Bundestag-ul german, statutul de recuperare este valabil încă șase luni!

Starea de vindecare valabilă în Germania doar pentru trei luni

În timp ce cetățenii obișnuiți, la trei luni de la infectarea cu coronavirusul, nu mai sunt considerați recuperați și își pierd drepturi importante dacă nu sunt vaccinați, politicienii din Bundestag sunt considerați recuperați timp de șase luni de la infectare.

Acest lucru a fost confirmat de Bundestag la întrebarea redactorilor de la BILD. În expunerea de motive se precizează că statutul de persoană recuperată este reglementat printr-un regulament general al Bundestag-ului, regulamentul bazându-se în continuare pe vechea regulă de șase luni. Întrucât noul decret a fost adoptat la 14 ianuarie, decretul general nu a fost încă modificat. Deocamdată, nu se știe când va fi modificat. Decretul general al Bundestagului este „în mod constant revizuit pentru a se stabili dacă se justifică modificări ale decretului general”.

Critici din partea CSU>

Alexander Dobrindt (51 de ani) de la CSU, președintele fracțiunii parlamentare, a declarat pentru BILD: „Reducerea statutului de convalescent la trei luni, care este discutabilă din punct de vedere științific, dar lăsarea lui la șase luni pentru Bundestag, este o impertinență”. Dobrindt îl acuză și pe ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach (58 de ani, SPD), care este responsabil de activitatea Institutului Robert Koch. „Prin aceasta, Lauterbach a făcut un adevărat deserviciu democrației”.

Decizie absurdă a Bundestag-ului

La 13 ianuarie, Bundestagul însuși a decis să lase decizia privind statutul pacientului recuperat pe seama Institutului Robert Koch (IRK). Chiar a doua zi, IRK și-a exercitat competențele și a redus perioada de valabilitate de la șase la trei luni. Prim-miniștrii au fost surprinși, la fel ca milioane de cetățeni. Starea de însănătoșire a unei persoane poate determina dacă aceasta poate continua să meargă la restaurant, să meargă cu autobuzul sau să ia trenul fără a fi nevoită să facă un test pentru coronavirus.

Doar pentru Bundestag, schimbarea regulilor nu a provocat niciun inconvenient – vechea regulă continuă să se aplice.

sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: Interzicerea generală a căsătoriei copiilor este incompatibilă cu Legea fundamentală

Interzicerea generală a căsătoriei copiilor încalcă Legea fundamentală germană. Aceasta este decizia Curții Constituționale Federale din Karlsruhe. Modificări necesare ale...

Germania: există un acord privind subvențiile pentru încălzire, printre altele, pentru păcură și peleți

Guvernul federal și guvernele diferitelor landuri germane au convenit asupra condițiilor de lansare a unui fond de ajutor pentru...

Schufa scurtează perioada de păstrare a înscrisurilor privind falimentul consumatorilor

De acum înainte, informațiile privind insolvențele consumatorilor pot fi găsite pe Schufa doar timp de șase luni. Compania a...

Discuțiile privind viitorul biletului de 29 de euro sunt în curs de desfășurare la Berlin

La șase săptămâni de la alegerile pentru Camera Deputaților din Berlin (germană: Abgeordnetenhaus), SPD revine, cel puțin parțial, asupra...