Institutul Robert Koch a raportat luni, în Germania, cu 1.500 de noi infecții mai puține decât cu o săptămână înainte

Incidența la nivel național pentru șapte zile a COVID-19 în Germania a crescut ușor. Institutul Robert Koch (IRK) a anunțat luni dimineață că numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori în cursul săptămânii a fost de 441,9, față de 439,2 în ziua precedentă și 452,4 în săptămâna precedentă (luna precedentă: 183,7). Autoritățile sanitare din Germania au raportat la IRK 27.836 de cazuri noi de infecții cu coronavirus pe zi. Cu o săptămână mai devreme, luni, numărul acestora era de 29.364.

Statisticile pot fi subestimate

Atunci când se evaluează prevalența infecțiilor, este important să ne amintim că experții presupun în prezent că acestea sunt în mod clar subestimate. În opinia lor, autoritățile sanitare și spitalele nu mai sunt capabile să țină pasul cu raportarea altor cazuri de infecție, cel puțin în unele regiuni. Institutul Robert Koch se străduiește, de asemenea, să evalueze situația. Creșterea încetinită a incidenței la șapte zile poate fi „pe de o parte, primul semn al unei ușoare slăbiciuni a dinamicii de transmitere, ca urmare a măsurilor clar intensificate de reducere a contactelor”, după cum se arată în raportul săptămânal al IRK publicat joi seara. Cu toate acestea, „acest lucru se poate datora, de asemenea, supraîncărcării tot mai mari a serviciilor de sănătate publică și a laboratoarelor din unele regiuni ale țării”.

Luni, 81 de decese cauzate de COVID-19 au fost raportate în Germania

Potrivit datelor de luni, 81 de decese cauzate de infecția cu virusul Sars-CoV-2 au fost raportate în Germania în decurs de 24 de ore. Cu o săptămână înainte, numărul deceselor a fost de 73. De la începutul pandemiei, Institutul Robert Koch a înregistrat 6.185.961 de infecții confirmate cu coronavirus. Numărul real de infecții poate fi mult mai mare, deoarece multe dintre acestea nu sunt detectate.

Numărul de pacienți spitalizați pentru COVID-19 la 100.000 de locuitori în șapte zile a fost de 5,52 vineri (joi: 5,47). Această valoare nu este raportată în weekend. Rata de spitalizare joacă un rol important în evaluarea situației pandemice. Odată ce valorile de prag de 3, 6 și 9 sunt depășite în statele respective, pot fi introduse măsuri mai stricte de control al pandemiei.

Deja peste 5,1 milioane de persoane s-au recuperat în Germania

Institutul Robert Koch a mai raportat luni că numărul persoanelor vindecate în Germania a crescut la 5.120.100. Numărul persoanelor care au murit din cauza COVID-19 sau din cauza COVID-19 coexistând cu alte afecțiuni a crescut la 103.121.

Sursa: www.faz.net

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...