Institutul Robert Koch: certificat de recuperare valabil doar pentru trei luni

Până acum, în Germania, persoanele care au fost supuse COVID-19 erau considerate recuperate timp de 180 de zile. Cu toate acestea, Institutul Robert Koch a publicat noi orientări pentru certificatul de recuperare, care intră în vigoare la 15 ianuarie. De acum înainte, acesta va fi valabil doar trei luni în loc de șase. După această perioadă, se recomandă un vaccin de rapel. O persoană care poate furniza un test PCR pozitiv de cel puțin 28 de zile este considerată a fi o persoană recuperată.

Schimbarea este controversată – au existat comentarii pe Twitter din partea opozanților restricțiilor privind pandemia, care au scris că persoanele nevaccinate vor fi acum „excluse din societate” după câteva luni. În opinia lor, Institutul Robert Koch a dorit în acest fel să crească presiunea asupra persoanelor nevaccinate.

În Germania, 75 la sută din populație a primit prima doză de vaccin, iar 72,6 la sută sunt deja după a doua doză. Până la 16 ianuarie, 46,6% din populație a primit, de asemenea, o doză de rapel a vaccinului. De la începutul pandemiei, aproape opt milioane de cetățeni au fost infectați cu coronavirusul.

Sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Printr-o decizie a Bundestagului, tăierile din beneficiile Hartz IV pentru încălcări vor fi suspendate timp de un an

Sancțiunile pentru beneficiarii de ajutor social vor fi relaxate până la intrarea în vigoare a așa-numitului "venit al cetățenilor"...

Recensământul 2022 în Germania: iată cum să recunoști dacă ai de-a face cu un conațional adevărat

În general, ar trebui să fiți precaut atunci când aveți de-a face cu străinii care vă bat brusc la...

O confruntare politică pe tema biletului de 9 euro. Vot în Bundesrat vineri

Lucrările pregătitoare au fost în mare parte finalizate. Pre-vânzările la unele companii de transport urmează să înceapă săptămâna viitoare;...

Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu...