Ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach, nu a fost lăsat să intre într-unul dintre restaurantele din Germania

Un restaurant din Germania i-a refuzat ministrului federal al sănătății accesul în local. Însuși Karl Lauterbach (SPD) a povestit incidentul într-un interviu. Mulți utilizatori de Twitter au apreciat anecdota. Hashtag-ul #LoKarlVerbot a câștigat rapid popularitate pe portal.

„Nu au vrut să fiu invitatul lor”

Într-un scurt fragment din interviu, care circulă pe Twitter, Lauterbach a fost întrebat de un jurnalist dacă, în calitate de cel mai proeminent susținător al vaccinării din Germania, i se mai cere în restaurante să arate certificatul de vaccinare împotriva coronavirusului. Lauterbach a răspuns la această întrebare: „Da, se mai întâmplă din când în când.” El a adăugat apoi că recent i s-a refuzat intrarea într-un restaurant. Cu toate acestea, după cum a explicat, motivul nu a fost că nu avea la el certificatul de vaccinare. Pur și simplu nu au dorit ca ministrul să fie oaspetele lor.

Un grup de critici ai lui Lauterbach a reacționat cu entuziasm și a considerat că ministrului federal al sănătății ar trebui să i se interzică mai des accesul în incintă. Lauterbach nu menționează în extrasul publicat al interviului când și unde a fost invitat să iasă. Astfel, au apărut comentarii pe Twitter din partea utilizatorilor care ar dori să știe adresa proprietarului restaurantului pentru a-l putea vizita și a-i mulțumi.

Distractiv? Nu pentru toată lumea…

Cu toate acestea, potrivit unor utilizatori de Twitter, incidentul nu este deloc amuzant. Într-un comentariu, s-a scris că faptul că cineva râde de faptul că lui Lauterbach nu i s-a permis accesul în incintă dovedește doar că el însuși nu a realizat prea multe în viață.

Ministrul federal al Sănătății stârnește cu regularitate discuții pe rețelele de socializare cu declarațiile sale privind restricțiile de vaccinare și vaccinările obligatorii. Apelul său pentru ca oamenii să continue să poarte măști, acum pe bază de voluntariat, a fost recent preluat pe scară largă.

Sursa: www.nordkurier.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...