Televiziunea germană online – află la ce te poți uita și cât costă!

Televiziune germană online

Timp de mulți ani, posturi de televiziune private ca RTL, VOX sau Pro7 puteau fi urmărite în Germania prin DVB-T, adică televiziunea digitală terestră – fără a plăti nimic (cu excepția abonamentului radio-TV, care trebuie plătit de fiecare gospodărie în Germania, chiar dacă nu are televizor). Pentru asta era suficient să cumperi antena potrivită și un decodor DVBT.

Majoritatea televizoarelor produse astăzi au opțiunea de a se conecta la internet și, prin urmare, tot mai mulți urmăresc televiziunea online.

Multe persoane se conectează la internet prin Wifi. Cu toate acestea, rețeaua Wifi este mai predispusă la interferențe decât o conexiune directă prin intermediul unui cablu de internet. Pentru a asigura o transmisie stabilă pentru un televizor cu ecranul mare se recomandă conectarea prin cablu LAN. Cu o lățime de bandă suficientă poți totuși să recepționezi semnalul TV prin intermediul unei rețele Wifi.

Televiziunea online gratuită în Germania – Mențiune importantă: Taxa lunară radio-TV este 17,50 EUR și trebuie plătită de fiecare gospodărie din Germania, indiferent dacă deține sau nu un radio sau un televizor. Și bineînțeles că trebuie luat în calcul costul abonamentului de internet (depinde de oferta pe care o ai).

De ce televiziune germană?

De multe ori citim în comentarii și pe diverse forumuri întrebări despre televiziunea în limba română din Germania. Pe de o parte, înțelegem nevoia compatrioților noștri de a viziona televiziunea română, dar pe de alta nu este bine pentru învățatul limbii germane. Dimpotrivă, vizionarea televiziunii românești ne împiedică să auzim limba germană și ca urmare nu vom putea niciodată să o învățăm bine. Este deci important să ai și să urmărești televiziunea germană pentru a înțelege bine limba germană. Deși la început nu înțelegi nimic, cu timpul vei vedea că reușești să prinzi tot mai multe cuvinte și în final vine momentul în care vei înțelege totul. Se spune că „dacă vrei, poți!” Așadar, dacă vrei să înveți limba germană, îți recomandăm să urmărești doar programe în germană!

În acest articol, vom descrie cum poți viziona canale sau programe germane pe internet și care sunt costurile. La început, însă, pentru a clarifica două concepte importante care apar constant în online.

IPTV în Germania

Cu siguranță că nu doar o dată ai întâlnit termenul „IPTV”. Înseamnă transmiterea programelor de televiziune („TV”) folosind protocolul Internet („IP”). Astfel Internetul a devenit, alături de antenă, cablu și satelit, un alt canal de distribuție de televiziune.

Furnizorii de televiziune Internet din Germania includ, de exemplu Telekom, Vodafone și 1&1. Aceste companii oferă abonamente TV împreună cu abonamente de internet (abonamentele TV trebuie să fie achiziționate suplimentar). Dacă te hotărăști să cumperi un abonament TV de la unul dintre furnizorii de mai sus, vei primi un receptor pe care cel mai adesea trebuie să îl cumperi sau să îl închiriezi.

La Telekom, oferta MagentaTV începe de la 10 €. Și la 1&1 costul televiziunii online începe tot de la 10 euro. Vodafone este ceva mai scump – aici prețurile încep de la aproximativ 15 euro.

Toate oferă și pachete premium pentru un cost suplimentar, care includ mai multe programe și canale HD, dar și unele seriale sau alte oferte video-on-demand.

VoD în Germania

Video on Demand (eng. Video on Demand – video la comandă) este un serviciu care îți permite să urmărești înregistrări sau să asculți o înregistrare audio în momentul ales de tine, ulterior momentului difuzării originale. Programul difuzat (chiar și „în direct”) poate fi astfel urmărit de telespectator sau ascultător mai târziu. Multe posturi de televiziune germane, cum ar fi ZDF sau ARD, pun la dispoziție gratuit arhivele media. Trebuie doar să instalezi aplicația postului selectat pe televizorul tău.

Televiziune germană pe gratis

Așa cum am menționat la început, dacă locuiești în Germania, poți urmări gratuit televiziunea germană prin intermediul televiziunii terestre.

În plus, televiziunea germană poate fi vizionată gratuit prin internet. ZDF sau ARD, cele mai mari canale publice de televiziune germane, oferă transmisie în direct gratuită:

Dacă ai un televizor SMART, adică un televizor cu posibilitatea de conectare la Internet, poți descărca aplicațiile ARD și ZDF și răsfoiți gratuit bibliotecile online ale acestor televiziuni. Poți găsi în ele seriale, documentare și știri.

Nu trebuie uitat nici YouTube-ul, unde poți găsi programe ale multor posturi TV cunoscute, cum ar fi Galileo, care are documentare interesante:

Televiziunea germană online

Cei care nu vor să renunțe la vizionarea posturilor de televiziune germane private, precum RTL, VOX sau PRO7, trebuie să ia în considerare costurile. Acestea depind de furnizorul pe care îl ai.

Zattoo – televiziune germană online pe gratis

Unul dintre cei mai cunoscuți furnizori de televiziune online din Germania este Zattoo. Zattoo oferă un abonament gratuit cu care poți viziona 92 ​​de canale gratuit. Printre ele se numără arte, Comedy Central, KIKA, Phoenix, 3sat, ZDF și altele. Din păcate există o limită de 30 de ore pe lună.

În plus Zatto oferă și un abonament Premium, care este gratuit în primele 30 de zile (poți renunța la el dacă nu vrei să plătești în continuare!) și îți permite să urmărești 113 canale, inclusiv RTL, Pro7, VOX, Sport1, DMAX, Sat1 și multe altele. Acest pachet costă 9,99 euro pe lună. Poți testa Zattoo timp de o lună gratuit aici: Zattoo – kostenlos 1 Monat schauen!

Persoanele se hotărăsc să cumpere abonamentul anual vor plăti 99,99 euro pentru aceasta. În plus există și abonamentul Ultimate, pentru 13,99 euro pe lună, care are funcția de înregistrare.

Freenet TV – televiziune germană pentru 5,75 euro pe lună

Freenet TV este o ofertă a operatorului de telecomunicații mobilcom debitel adresată persoanelor care doresc mărească oferta de canale disponibile gratuit prin antena DVB-T 2, cu canale suplimentare disponibile după achiziționarea unui abonament Freenet TV (de ex. RTL, VOX, DMAX, Eurosport și altele – vezi graficul de mai sus). Taxa lunară este de 5,75 EUR și pentru receptor se plătește o singură dată 9,95 EUR. Poți comanda decodorul și te puteți abona site-ul de mai jos: www.mobilcom-debitel.de

DAZN – transmisii sportive în direct

DAZN este un serviciu de transmisii sportive în direct care permite fanilor să urmărească sportul preferat așa cum își doresc. În direct acasă, pe drum sau mai târziu – DAZN oferă peste 8.000 de evenimente sportive live pe an și oferă cea mai bogată ofertă sportivă a unui singur furnizor.

Pe lângă transmisia în direct a Ligii Campionilor UEFA (din 2018/19) și Ligii Europa UEFA (din 2018/19), oferta include și alte campionate europene de fotbal de top cum ar fi Premier League, LaLiga, Serie A, Ligue 1, iar din această vară, la doar 40 de minute după fluierul final, toate cele mai importante meciuri din Bundesliga și 2. Bundesliga.

În plus, oferta DAZN include transmisii de  NBA, NFL, NHL și MLB, tenis, hochei, rugby, crichet, box, arte marțiale.

DAZN poate fi testat timp de o lună gratuit. După această perioadă, taxa lunară este de 9,99 EUR și poți anula abonamentul în orice moment. Aici puteți testa DAZN gratuit: DAZN – Jetzt GRATISMONAT starten!

DAZN este disponibil în Germania, Austria, Elveția, Japonia și Canada și funcționează pe aproape toate dispozitivele conectate la internet, inclusiv televizoare SMART de la cei mai importanți producători, ca Samsung, LG, Sony, Panasonic și Philips, pe toate smartphone-urile și tabletele Android și iOS.

Amazon Prime – seriale, filme și livrare gratuită de la Amazon!

Amazon oferă abonamentul Amazon Prime care, pe lângă livrarea gratuită, include și acces la mii de filme și seriale (dar nu numai): Testează Amazon Prime gratuit!.

Amazon Prime costă 7,99 € pe lună și conține:

  • Livrare premium nelimitată și gratuită pentru milioane de produse pe Amazon
  • Acces nelimitat la filme și seriale  (Amazon Prime Video)
  • E-bookuri gratuite
  • Acces gratuit la 2 milioane de melodii prin Prime Music
  • Niciun cost de livrare pentru produsele Prime sub 29 €
  • Stocare nelimitată de poze pe Amazon Cloud Drive
  • 30 gratuite de probă, iar apoi 7,99 € pe lună

Prime Video este un serviciu similar cu Netflix. Cu Prime Video, membrii Amazon Prime pot viziona gratuit filme și seriale din colecția Prime Video. Filmele și serialele pot fi descărcate în aplicație (de ex. pe Android) și vizionate fără a fi nevoie de o conexiune la internet. Merită să încerci gratuit oferta Amazon: Încearcă Amazon Prime gratuit!

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...