Războiul din Ucraina – peste un milion de persoane au fugit deja din țară

Este un „exod”, spune UNHCR: peste un milion de persoane au fugit deja din Ucraina după doar o săptămână de război. O asemenea amploare nu am văzut-o încă în acest secol.

Milioane de refugiați din Ucraina se află deja în Europa Centrală

În mai puțin de o săptămână de la invadarea Ucrainei de către Rusia, peste un milion de persoane au părăsit deja țara. Acestea sunt datele furnizate de UNHCR, agenția ONU pentru refugiați. „Cifrele noastre arată că la miezul nopții am depășit pragul de 1 milion de refugiați din Ucraina în Europa Centrală”, a declarat – Purtătorul de cuvânt al UNHCR, Joung-ah Ghedini-Williams, a scris într-un e-mail.

Șeful UNHCR, Filippo Grandi, a făcut apel la încetarea focului pe Twitter: „Pentru milioanele de oameni care au mai rămas în Ucraina, este timpul ca armele să fie reduse la tăcere, astfel încât să se poată oferi asistență umanitară pentru salvarea de vieți.”

Exod fără precedent

Grandi a scris despre un exod (emigrație în masă) fără precedent în acest secol. Mai mult de două procente din populația Ucrainei a fugit deja.

Potrivit Băncii Mondiale, populația totală a țării este de aproximativ 44 de milioane de locuitori. UNHCR estimează numărul refugiaților până în prezent la aproximativ patru milioane, dar subliniază că acest număr ar putea crește în continuare.

Cea mai mare criză a refugiaților din acest secol?

Cu peste 5,6 milioane de refugiați, Siria este de departe țara cu cel mai mare flux de migrație. Dar chiar și acolo, a fost nevoie de cel puțin trei luni pentru ca un milion de oameni să părăsească țara în timpul marii crize din 2013.

Purtătorul de cuvânt al UNHCR, Shabia Mantoo, a declarat miercuri că, în cazul unui astfel de val de migrație, refugiații din Ucraina ar putea declanșa cea mai mare criză a refugiaților din acest secol.

Peste 5.000 de persoane au sosit în Germania

.
Oficial, puțin peste 5.000 de refugiați din Ucraina au ajuns în Germania. Cu toate acestea, numărul real ar putea fi mai mare, deoarece nu există controale la frontierele interne, a explicat miercuri ministrul de interne Nancy Faeser.

Sursa: www.tagesschau.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...