Pentru 9 euro prin Germania – acum știi când va fi posibil acest lucru!

Consumatorii din Germania vor putea cumpăra un așa-numit bilet lunar pentru 9 euro de la Deutsche Bahn începând cu 23 mai. Cu condiția ca Bundestag și Bundesrat să aprobe proiectul. Biletul va fi disponibil prin intermediul aplicației DB Navigator și prin toate celelalte canale feroviare digitale, a anunțat duminică compania. „De asemenea, va fi disponibil la aproximativ 5.500 de automate de vânzare a biletelor Deutsche Bahn și la peste 400 de centre de servicii de călătorie DB din gări”. – a scris.

Biletul este disponibil online și la casele de bilete

Cu acest bilet lunar, pasagerii vor putea călători în toată Germania cu transportul public local pentru nouă euro – în toate orașele și peste toate granițele rețelei feroviare. Biletele pot fi cumpărate și online sau de la casele de bilete ale altor companii de transport. Multe asociații de transport au anunțat deja că vor începe să vândă bilete la 23 mai.

În lunile iunie, iulie și august, se așteaptă ca biletele să permită călătoria cu transportul local și regional

În lunile iunie, iulie și august, biletele speciale vor permite călătorilor să se deplaseze cu mijloacele de transport locale și regionale din întreaga Germanie – pentru 9 euro pe lună fiecare, mult mai ieftin decât biletele lunare normale. Aceasta face parte din pachetul de ajutor cu care coaliția SPD, Verzi și FDP răspunde la prețurile ridicate la energie. În același timp, aceasta se dorește a fi o ofertă de probă pentru a atrage mai mulți clienți în autobuze și trenuri. Parlamentul și Bundesrat trebuie să voteze asupra planului în cursul săptămânii viitoare.

Biletul de 9 euro este „o oportunitate unică de a face mai mulți oameni să fie interesați de transportul public și de căile ferate prietenoase cu clima pe termen lung” – a declarat Jörg Sandvoß, director al companiei feroviare responsabile DB Regio.

Bilete pe trei luni disponibile din prima zi de vânzare

Potrivit căilor ferate, biletul de 9 euro va fi întotdeauna valabil din prima până în ultima zi a unei anumite luni. Astfel, dacă îl cumpărați doar la mijlocul lunii, îl veți putea folosi doar pentru jumătatea rămasă a lunii. Cu toate acestea, veți putea cumpăra bilete pentru toate cele trei luni în același timp, începând cu data de 23 mai, când vor începe vânzările. Guvernul federal finanțează proiectul, oferind statelor 2,5 miliarde de euro pentru a compensa pierderea de venituri.

sursa: bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...