După 19 luni, există o șansă ca starea de urgență din Germania să fie ridicată

Milioane de germani au așteptat această zi. Potrivit BILD, luni după-amiază, ministrul federal al sănătății, Jens Spahn (41 de ani, CDU), a declarat în cadrul unei conferințe a miniștrilor sănătății din statele federale că starea de urgență, care a stat la baza restricțiilor impuse timp de mai multe luni, ar urma să fie revocată datorită îmbunătățirii situației pandemiei.

Starea de urgență din Germania durează deja de aproape 19 luni

Germania așteaptă din martie 2020 – când Bundestagul a declarat pentru prima dată starea de urgență epidemică. În prezent, toate indiciile arată că, dacă Bundestag-ul acceptă modificările anunțate, starea de urgență va expira la sfârșitul lunii noiembrie. După anunțul de luni al lui Spahn, este puțin probabil ca parlamentul german să decidă din nou prelungirea acestuia.

Potrivit relatărilor participanților la conferința de luni, Spahn le-a spus miniștrilor din diferitele landuri germane că Institutul Robert Koch clasifică în prezent riscul pentru persoanele vaccinate ca fiind moderat. Având în vedere procentul de persoane vaccinate în Germania, revocarea stării de urgență ar putea avea loc pe 25 noiembrie.

O revenire la normalitate este posibilă în primăvara anului viitor

În același timp, Spahn a precizat că regula 3G va fi în continuare necesară în interior, precum și păstrarea distanței, respectarea regulilor de igienă și acoperirea gurii și a nasului.

Spahn a adăugat: „Prin urmare, trecem de la o stare de urgență la o stare de extremă prudență. Din perspectiva de astăzi, revenirea la normalitate nu va fi posibilă până în primăvara anului viitor.”

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...