Deputații Landtag solicită facilitarea eliberării vizelor pentru victimele cutremurului din Turcia

Turgut Yüksel (SPD), membru al Landtag-ului din Frankfurt am Main, susține propunerea lui Muhterem Aras, președintele Landtag-ului Baden-Württemberg, de a permite persoanelor din regiunea afectată de cutremur din Turcia să rămână temporar în Germania. „Acest lucru ar trebui să fie condiționat de faptul că rudele care locuiesc în Germania să facă o declarație de angajament pentru a acoperi toate costurile aferente”,” – a scris politicianul pe site-ul său.

„Din motive umanitare, vizele ar trebui să fie eliberate acestui grup de persoane fără formalități inutile, dacă se face o declarație de angajament pentru acoperirea costurilor”

În ultimele zile, Yüksel s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunităților și asociațiilor turcești care activează în Hessa pentru a discuta despre eforturile comune de ajutorare. Mulți oameni ale căror rude au rămas fără adăpost în urma cutremurului ar dori să le găzduiască în Germania, a declarat politicianul SPD.

„Aici, în Germania, sunt multe rude care vor să își ajute membrii familiei și sunt dispuse să le finanțeze șederea în Germania”, a spus el. – a spus el. „Din motive umanitare, vizele ar trebui să fie eliberate acestui grup de persoane fără formalități inutile, dacă se face o declarație de angajament pentru acoperirea costurilor”,” – a adăugat el. În prezent, rudele din Turcia trebuie să facă o programare online la ambasada germană sau la unul dintre consulate pentru a solicita o viză. Cu toate acestea, din cauza infrastructurii deteriorate, mulți oameni nu au această opțiune.

S-au înregistrat deja peste 16.000 de morți

Mii de oameni au fost uciși în cutremurul catastrofal din Turcia și Siria. Până joi dimineață, numărul deceselor confirmate a crescut la peste 16.000. În plus, zeci de mii de oameni au fost răniți. Străzi întregi au fost distruse, mulți oameni nu se pot întoarce în casele lor distruse sau amenințate cu prăbușirea. Și totuși este iarnă.

Deja miercuri, Consiliul pentru străini (Ausländerbeirat) din landul Hessa a votat în favoarea unei intrări mai ușoare pentru persoanele din regiunea afectată de cutremur.

Sursa: Die Welt

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...