Prima condamnare la închisoare pentru un carnet de vaccinare falsificat în Germania!

Până acum, în Germania, persoanele prinse cu un carnet de vaccinare fals erau condamnate la o amendă. Acum s-a făcut o descoperire, iar tribunalul districtual din Landstuhl (Renania-Palatinat) a pronunțat o sentință de închisoare în acest caz pentru prima dată în Germania (cazul AZ: 2 Cs 4106 Js 15848/21).

În urmă cu două luni, un bărbat a mers la o farmacie cu un carnet de vaccinare falsificat pentru a obține un certificat de covidie valabil. Cu toate acestea, angajatul farmaciei a observat că numerele de lot de pe autocolante erau deja expirate, iar vaccinarea nu era fiabilă. A sunat la poliție.

Angajatul firmei de curierat, care avea antecedente pentru alte infracțiuni, a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru falsificare de documente.

Potrivit motivării sentinței, pedeapsa a fost aplicată și din „perspectiva prevenirii generale”. Cu alte cuvinte, ca mijloc de descurajare!

Pentru prima dată în Germania, instanța a confirmat că, într-un astfel de caz, farmaciștii nu sunt obligați să păstreze secretul și că pot formula acuzații împotriva unui client.

Camerele și asociațiile au salutat hotărârea. Gabriele Regina Overwiening, președintele Asociației Federale a Farmaciștilor Germani: „Acest lucru oferă farmaciilor mai multă siguranță.”

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...