Germania: Limitare temporară a vitezei la 100 km/h pe autostrăzi și la 30 km/h în orașe din cauza prețurilor ridicate la carburanți?

Având în vedere prețul ridicat al carburanților, președintele Federației sindicatelor germane (Deutscher Gewerkschaftsbund, DGB), Reiner Hoffmann, a avansat ideea introducerii unor limite de viteză. „Am putea introduce o limită de viteză de 100 km/h pe autostrăzi și de 30 km/h în orașe pentru o anumită perioadă de timp, pentru a reduce consumul de energie” – a declarat Hoffmann într-un interviu acordat ziarelor publicat de Funke Mediengruppe.

Reiner Hoffmann își propune să dezvolte surse de energie regenerabilă

„Este corect să economisim fiecare picătură de benzină pe care o putem economisi.” Dar acesta nu este încă răspunsul la problemele structurale, a adăugat el. „Trebuie să ne asigurăm securitatea energetică, iar acest lucru poate fi realizat în primul rând prin dezvoltarea surselor de energie regenerabilă”, a declarat – a declarat șeful DGB.

Hoffmann a pledat pentru introducerea de reduceri pentru grupuri specifice, pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de acest sprijin. Reducerea la carburanți propusă de ministrul german de finanțe Christian Lindner (FDP) este, în opinia sa, „excelentă pentru industria petrolieră și pentru șoferii de SUV-uri, care ar putea plăti și trei euro pentru un litru de carburant. Cu toate acestea, nu îi ajută pe cei care trebuie să facă naveta la serviciu în fiecare zi cu un autoturism.”

„Avem nevoie de mai multă echitate în sistemul nostru fiscal”

DGB este în special în favoarea introducerii unui așa-numit „Mobilitätsgeld”, care ar putea înlocui suma forfetară de navetă (Pendlerpauschale). În opinia sa, această sumă forfetară are dezavantajul ca lucrătorii cu venituri mici, care plătesc puțin impozit pe venit, să primească mai puține scutiri decât cei cu venituri mari, în ciuda aceleiași distanțe față de locul de muncă, se arată într-un document pus la dispoziția Agenției germane de presă. „De aceea avem nevoie de Mobilitätsgeld, un beneficiu care va fi acordat indiferent de venit și de mijlocul de transport”, a declarat – în care se precizează.

Hoffmann cere, de asemenea, subvenții semnificativ mai mari pentru costurile de încălzire, precum și o reducere temporară a TVA-ului la gaz și electricitate. Pentru a putea finanța acest lucru, președintele DGB a propus creșteri semnificative de taxe pentru cei bogați. „Avem nevoie de mai multă echitate în sistemul nostru de impozitare – fie că este vorba de impozitul pe moștenire, impozitul pe avere, impozitul pe venit sau impozitul pe câștigurile de capital,” – a declarat Hoffmann într-un interviu acordat ziarelor publicat de Funke Mediengruppe.

Creșterea prețurilor la energie amenință tot mai mult locurile de muncă

Președintele Federației Sindicatelor Germane a mai avertizat că prețurile în creștere la energie amenință tot mai mult locurile de muncă. „În special în industriile energo-intensive există o amenințare de pierdere a locurilor de muncă dacă nu se iau rapid măsuri adecvate”, a declarat Reiner Hoffmann pentru Agenția germană de presă. DGB solicită introducerea urgentă a unui plafon de preț al energiei electrice pentru industrie la un nivel comparabil cu cel de pe piața internațională.

Sursa: www.welt.de, www.ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...