De luni, testele pentru coronavirus în Germania nu mai sunt gratuite

Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn (CDU), apără decizia conform căreia testele pentru coronavirus în Germania nu vor mai fi gratuite începând de luni, 11 octombrie. „Corectitudinea” față de contribuabil impune să începem din nou să cerem bani pentru teste, a declarat Spahn pentru ziarele grupului media Funke. El a justificat acest lucru prin faptul că toate persoanele pentru care s-a recomandat vaccinarea cu COVID-19 au putut deja profita de această oportunitate.

Medicii se tem că testele plătite vor crește numărul de infecții cu coronavirusuri

„Prin urmare, începând de luni, testele vor fi gratuite doar pentru cei pentru care nu a fost făcută nicio recomandare de vaccinare”, a precizat Spahn. Acest lucru este valabil în special pentru copii și adolescenți. Cu toate acestea, și testele efectuate în căminele de bătrâni, spitale, școli sau locuri de muncă vor continua să fie gratuite. Karl Lauterbach, politician SPD pentru sănătate, speră că mai multe persoane se vor vaccina.

Cu toate acestea, mișcarea nu a fost lipsită de critici. Sindicatul medicilor Marburger Bund se teme de o creștere a infecțiilor. „Testarea plătită pentru coronavirus va duce la scăderea numărului de persoane cu simptome care vor fi testate în viitor”, a declarat președintele Susanne John pentru RedaktionsNetzwerk Deutschland. Ea a adăugat că situația este exacerbată de faptul că nu există nicio certitudine cu privire la procentul de populație care este vaccinat.

Confuzie în ceea ce privește statisticile referitoare la vaccinările efectuate

După ce Institutul Robert Koch (IRK) și-a revizuit recent în mod semnificativ în sus cifrele – acum estimează că procentul de vaccinare este de aproximativ 80% în loc de 65%, ca înainte – politicienii din FDP și Verzi au acuzat institutul că nu se distanțează de guvernul federal și și-au exprimat nemulțumirea față de directorul institutului, Lothar Wieler. Politicianul ecologist Dieter Janecek a subliniat că alte țări „nu au astfel de probleme cu înregistrarea ratelor de vaccinare”.

Între timp, Fundația germană pentru protecția pacienților a cerut guvernului federal și guvernelor statelor federale să standardizeze reglementările privind testarea în centrele de îngrijire. În opinia sa, testele ar trebui să fie gratuite atât pentru personal, cât și pentru rezidenți. Eugen Brysch din consiliul de administrație al fundației a declarat duminică pentru „Evangelischer Pressedienst” din Dortmund: „La urma urmei, trebuie să se asigure că cei 900.000 de rezidenți ai azilurilor de bătrâni pot fi vizitați fără impedimente.”

Sursa: www.faz.net

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...