Vaccinul Novavax va fi utilizat în Germania începând de săptămâna viitoare

Noul vaccin Novavax va fi utilizat de către landurile germane începând de săptămâna viitoare, în principal în unitățile medicale. Acest lucru a fost raportat de un purtător de cuvânt al Ministerului Federal al Sănătății din Berlin.

Vaccinul proteic este legat de speranța că mai multe persoane care au rezerve față de vaccinurile cu ARNm folosite până acum vor dori să se vaccineze.

Guvernul federal se așteaptă să primească în această săptămână 1,4 milioane de doze de vaccin Novavax, care vor fi apoi distribuite către fiecare stat în parte cât mai curând posibil. Produsul a fost aprobat în UE în decembrie pentru toate persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Comitetul permanent pentru vaccinare (Stiko) recomandă două doze la un interval de cel puțin trei săptămâni. Deocamdată, femeile însărcinate și mamele care alăptează sunt excluse din recomandări din cauza lipsei de date. La fel ca și alte vaccinuri împotriva coronavirusului autorizate de ceva timp în UE, medicamentul se injectează în țesutul muscular al brațului.

În iunie, Novavax a anunțat că eficacitatea vaccinului său este de aproximativ 90%. De asemenea, protejează împotriva variantelor virusului și 100% împotriva bolii „moderate până la severe”. Potrivit imunologilor, este, de asemenea, potrivit pentru vaccinarea de rapel.

Sursa: welt.de, ingermania.ro

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Revolte în Belgia și în Țările de Jos: Un expert avertizează asupra „urii față de Occident” în rândul migranților

Aceștia au dat foc la scutere electronice, au atacat ofițeri de poliție și au spart geamurile mașinilor. Europa discută...

Germania: un număr semnificativ mai mare de șomeri decât în urmă cu un an

Numărul șomerilor din Germania în noiembrie a fost cu peste 100.000 mai mare decât în aceeași lună a anului...

Milionarul Chico a comandat toate taxiurile din Dortmund

Un videoclip cu milionarul Chico circulă pe internet. În filmare, Chico poate fi văzut încercând să comande toate taxiurile...

Spitalele germane pentru copii rămân fără paturi – situația este dezastruoasă

Specialiștii germani din secțiile de terapie intensivă și de urgență trag un semnal de alarmă. Există un deficit de...