Germania: A împușcat un casier în cap pentru că acesta i-a atras atenția că nu purta mască

Un angajat al unei benzinării din Idar-Oberstein a fost împușcat mortal sâmbătă. Suspectul a pledat vinovat – și și-a explicat motivul.

L-a împușcat în cap pe casier după ce acesta i-a atras atenția că nu poartă mască

În urma atacului mortal asupra casierei unei benzinării, în urma unei dispute legate de purtarea unei măști, ancheta împotriva suspectului în vârstă de 49 de ani continuă. Potrivit procurorului Kai Fuhrmann, bărbatul nu avea până acum antecedente penale. Sâmbătă seara, el a împușcat în cap un vânzător de 20 de ani din Idar-Oberstein (Renania-Palatinat), după ce bărbatul i-a atras atenția de două ori că este obligatoriu să poarte mască atunci când cumpără bere.

Neamțul și-a recunoscut fapta. Presupusul făptuitor a declarat că respinge rigorile. În ceea ce privește motivul său, el a spus că situația pandemică îl apasă foarte mult, a declarat Fuhrmann. S-a simțit pus la colț și „nu a văzut altă opțiune” decât să dea un exemplu. Victima i s-a părut că este „responsabilă pentru întreaga situație, deoarece el aplica aceste reguli”, a spus Fuhrmann.

Presupusa armă a crimei, precum și alte arme și muniții, au fost găsite și confiscate de poliție în timpul unei percheziții la domiciliul suspectului. Bărbatul nu are permis de port-armă – problema provenienței armei nu a fost încă clarificată. Locuiește în Idar-Oberstein. Fuhrmann nu a dorit să ofere mai multe informații despre acest bărbat. El a precizat că ancheta este încă în curs de desfășurare. A fost emis de urgență un mandat de arestare pentru suspiciune de crimă. Suspectul se află în prezent în arest.

Un bărbat s-a întors acasă pentru un revolver

Concluziile anchetatorilor de până acum indică faptul că bărbatul de 49 de ani a intrat în benzinărie sâmbătă seara fără mască și a pus două pachete de șase beri pe tejghea, lângă casa de marcat. Ulterior, acesta a declarat că și-a uitat masca. Casierul i-a atras atenția bărbatului că măștile sunt obligatorii – după care, potrivit anchetei, bărbatul a părăsit localul și a amenințat cu mâna ridicată.

Bărbatul de 49 de ani a fost furios că a fost refuzat. Apoi a luat un revolver din casă și a mers din nou la benzinărie pentru a-l provoca pe vânzătorul de 20 de ani, relatează Fuhrmann pe baza mărturiei suspectului.

De data aceasta și-a pus o mască, a luat un alt pachet de șase beri și s-a apropiat de casa de marcat. „Acolo și-a dat jos masca,” – Fuhrmann a declarat. Casierul i-a atras din nou atenția bărbatului că trebuie să poarte o mască: În acel moment, infractorul a scos un pistol și l-a împușcat pe tânărul de 20 de ani, „mai exact din față, în cap”, a declarat Fuhrmann.

Suspectul a fost arestat duminică dimineața la secția de poliție Idar-Oberstein. „Presupunem că a vrut să se predea,” – Șeful poliției din Trier, Friedel Durben, a declarat. „În orice caz, acesta este un caz special: la secția de poliție din Trier sau în landul Renania-Palatinat, nu am avut niciodată o astfel de infracțiune, ceea ce ar sugera o legătură cu restricțiile coronavirusului.”

Groaza politicienilor germani față de această crimă

„Este un act complet inimaginabil și oribil care s-a întâmplat aici, în Idar-Oberstein”, a declarat primarul Frank Frühauf (CDU). Acest lucru a fost evident și din marea consternare a locuitorilor din zonă. Mulți oameni au depus flori și coroane la benzinărie. „Un astfel de act nu poate fi comparat cu nimic altceva. Va fi nevoie de ceva timp pentru a ne împăca cu această situație”. – a spus el.

De asemenea, nu a fost lipsit de consternare din partea politicienilor. Deputata Partidului Verde Renate Künast a scris luni seară pe Twitter: „Sunt îngrozit de crima crudă din Renania-Palatinat. Gândurile mele sunt alături de rude. Obligația de a purta măști ca motiv de crimă mă lasă fără cuvinte”,” – a scris politicianul. „Ura online este reală, iar cuvintele se pot transforma în acțiuni teribile. Este de datoria noastră să luptăm împotriva ei.”

Șefa Partidului Federal de Stânga, Susanne Hennig-Wellsow, a declarat, potrivit comunicatului: „Datorăm o explicație în primul rând victimei și familiei sale. Dar este de o importanță elementară pentru noi toți.” Printre altele, trebuie să se stabilească unde și de ce avea bărbatul arma, dacă a acționat singur sau dacă „se afla pe internet, în unele camere de chat, răspândind fantezii de asasinat”.

sursa: www.t-online.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Brandenburg: polițiștii au găsit 1,2 tone de cocaină în lăzi de banane

Un angajat al unei companii din Brandenburg a alertat poliția cu privire la o descoperire neobișnuită. Marți după-amiază, ofițerii...

Berlin: un bărbat a căzut în coșul de fum – pompierii au fost nevoiți să desfacă peretele

Un incident neobișnuit a avut loc în Berlin. Locuitorii au auzit un strigăt de ajutor care venea parcă din...

Germania: Peste 130 de vehicule verificate pe A1

Pe autostrada A1, polițiștii și vameșii au efectuat ieri controale, în special în ceea ce privește traficul de persoane,...

Saxonia Inferioară: instanța a revocat parțial dreptul părinților la custodia copiilor lor pentru că aceștia au încetat să mai meargă la școală

Pentru că părinții nu și-au trimis copiii la școală, tribunalul districtual din Osnabrück, în landul Saxonia Inferioară, le-a revocat...