Germania: Muncitorii fără vaccin de rapel nu vor primi bani în carantină?

Luni după-amiază (31.01.22), miniștrii sănătății din landurile germane s-au întâlnit și au ținut cea de-a 95-a conferință prin legătură video. Cele mai importante subiecte au fost vaccinarea, testarea și carantina.

Miniștrii sănătății s-au întrebat cine ar trebui să fie prioritar în viitor, atunci când testele PCR nu vor mai fi disponibile? La cât timp după infecția cu coronavirus se poate considera că un pacient s-a recuperat? Persoanele care nu se află în carantină vor continua să primească beneficii compensatorii în caz de carantină?

În proiectul de rezoluție al Conferinței Miniștrilor Sănătății, care a fost deja convenit vineri după-amiază între șefii de ministere din 16 țări, s-a explicat în mod clar ce grupuri de persoane pot conta mai întâi pe testul PCR, și anume:

▶︎ în cazul în care o persoană prezintă un risc sporit de îmbolnăvire gravă – de exemplu, din cauza unor afecțiuni preexistente.

▶︎ dacă rudele sau prietenii care trebuie îngrijiți ar fi expuși riscului de infectare în această situație.

▶︎ în cazul în care propria capacitate de muncă ar fi pusă în pericol, de exemplu în cazul îngrijitorilor și al altor profesii din unitățile medicale.

Acest lucru înseamnă că pentru toți cei care nu fac parte din grupurile de risc, nu lucrează în profesii medicale sau nu îngrijesc rude la domiciliu, nu se schimbă nimic la început.

Pentru cei care au un test rapid pozitiv, simptome clare sau primesc un mesaj roșu în aplicația de alertă CoronaWarnApp, se pot lua în continuare tampoane pentru testul PCR. Doar că așteptarea rezultatului poate dura mai mult.

Nu mai sunt bani pentru persoanele care nu au primit vaccinul de rapel și au fost puse în carantină?

În plus, miniștrii sănătății din statele federale au discutat despre anularea beneficiilor de compensare pentru persoanele care nu au primit un vaccin de rapel și dacă vor trebui să fie supuse carantinei.

„Statele federale (…) nu vor mai acorda beneficii compensatorii (…) acelor persoane care, în cazul unei obligații de carantină din cauza COVID-19, nu pot prezenta o protecție postvaccinală completă plus un vaccin de rapel (…), chiar dacă au la dispoziție o recomandare publică de vaccinare (…),”,” – Proiectul de propunere din Baden-Württemberg prevede.

În motivare se precizează: „Datorită campaniei ample de vaccinare din statele federale, se poate presupune o disponibilitate suficientă de vaccinuri (…)”. Proiectul propune o fază de tranziție, conform căreia regulamentul va intra în vigoare de la 1 martie. Persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale ar trebui să primească în continuare prestații compensatorii în caz de carantină.

Potrivit editorialului BILD, majoritatea statelor federale doresc să susțină această propunere. Cu toate acestea, deocamdată, problema a fost doar discutată și apoi amânată și nu a avut loc niciun vot.

Sursa: www.bild.de

Toate materialele publicate pe această pagină sunt protejate conform reglementărilor germane ale drepturilor de autor, Urheberrechtsgesetz (§ 52 ff UrhG).

Echipa noastră editorială recomandă

Cont bancar în Germania? Citește instrucțiunile noastre pas cu pas! Citește: Cont în Germania

Ales pentru tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17,980FaniÎmi place

Ultima publicare

Germania: FDP se opune în continuare plății unei sume forfetare de 300 de euro pentru pensionari din cauza creșterii prețurilor la energie

FDP continuă să se opună plății așa-numitei Energiepauschale, o sumă forfetară de 300 de euro pentru pensionarii din Germania,...

Berlinul este capitala variolei. Numărul de infecții în Germania este în creștere

Un număr tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor sunt raportate în Germania. Marți, Institutul Robert Koch...

Variola maimuței: Ministrul german al sănătății anunță prima livrare de vaccin

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă ca primele 40.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor să...

Șeful Institutului Robert Koch face presiuni pentru o nouă lege de protecție împotriva infecțiilor

Restricțiile impuse de Covidien în Germania au fost în mare parte ridicate, iar pentru mulți cetățeni germani aceasta este...